ΣΤΙΒΟΣ

Στον δρόμο της επιστροφής ο Σπύρος Λεμπέσης

Στον δρόμο της επιστροφής ο Σπύρος Λεμπέσης
INTIME SPORTS

Ο Σπύρος Λεμπέσης μετά από σχεδόν δύο χρόνια άρχισε και πάλι τις προπονήσεις και ελπίζει να μπορέσει να επανέλθει στους στίβους.

Το 2012 ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στους Αγώνες του Λονδίνου σε όλα τα αθλήματα. Με την έβδομη θέση στον τελικό του ακοντισμού, ο Σπύρος Λεμπέσης κατάφερε να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη διάκριση του σε επίπεδο Ανδρών και να χαρίσει μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στον ελληνικό στίβο.

Ένα χρόνο αργότερα, ο έμπειρος αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες, ωστόσο μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού αναγκάστηκε να τελειώσει τη σεζόν πρόωρα, λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Από τότε μέχρι και σήμερα ο έμπειρος ακοντιστής δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τους τραυματισμούς. Τελευταίο πρόβλημα ήταν στο γόνατο, όπου το καλοκαίρι έκανε επέμβαση με βλαστοκύτταρα. Ο αθλητής τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει σταδιακά την προπόνηση του, ωστόσο ακόμη τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά για εκείνον.

«Το πόδι ακόμη δεν είναι απόλυτα έτοιμο, καθώς χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει. Παρόλα αυτά έχω ξεκινήσει σταδιακά την προπόνηση μου», είπε ο αθλητής του Θοδωρή Ξυδώνα και συμπλήρωσε: «Δεν είναι μόνο το θέμα με το πόδι νιώθω απογοήτευση, που δεν έχω πάρει από την πολιτεία πριμ διάκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ηθικό αλλά και πρακτικό, δεδομένο του ότι πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας και με βάζει ακόμη και σε σκέψεις να σταματήσω», είπε ο Λεμπέσης, που σε κάθε περίπτωση αν είναι υγιής και γυμνάζεται κανονικά είναι σε θέση να διεκδικήσει τη συμμετοχή του τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Ο Λεμπέσης με ατομικό ρεκόρ 83,02 μ. είναι ο δεύτερος κορυφαίος Ελληνας ακοντιστής όλων των εποχών, πίσω από τον Κώστα Γκατσιούδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ