Στον "αέρα" το παγκόσμιο ρεκόρ του Κόουλμαν

Στον "αέρα" το παγκόσμιο ρεκόρ του Κόουλμαν

Ο Κρίστιαν Κόουλμαν μπορεί το περασμένο Σάββατο (20/1) να έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ., ωστόσο αυτό πιθανότατα δεν θα μετρήσει.

Δύσκολα θα δει το όνομα του δίπλα στο παγκόσμιο ρεκόρ των 60μ. ο Κρίστιαν Κόουλμαν. Ο 21χρονος Αμερικανός σπρίντερ μπορεί το περασμένο Σάββατο (20/1) να έτρεξε την απόσταση σε 6.37 δευτερόλεπτα βελτιώνοντας την επίδοση που κρατούσε από τις 3 Φεβρουαρίου 1998 ο θρυλικός, Μορίς Γκριν, όταν έκανε επίδοση 6.39 δευτερόλεπτα στο μίτινγκ της Μαδρίτης.

Μόνο που με την περίπτωση του Κόουλμαν αναμένεται να συμβεί κάτι το παράδοξο.

Ποιο θα είναι αυτό; Να μετρήσει η επίδοση του ως κορυφαία όλων των εποχών στις ΗΠΑ και να πάρει το ρεκόρ του Μόρις Γκριν, αλλά ταυτόχρονα να μην αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Βέβαια, ο Κρίστιαν Κόουλμαν δεν φταίει τίποτα σε αυτό, αλλά εκείνοι που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης είναι οι διοργανωτές.

Όπως συμβαίνει σε όλους τους κολεγιακούς αγώνες έτσι και σε αυτόν του Κλέμσον στην Νότια Καρολίνα δεν υπήρχαν αισθητήρες για να καταγράψουν το χρόνο αντίδρασης των αθλητών κατά την εκκίνηση. Η IAAF σε θέματα αποδοχής επιδόσεων έχει έναν ιδιαίτερα αυστηρό κώδικα και σε αυτόν ξεκαθαρίζεται πως για την επικύρωση των επιδόσεων χρειάζονται οι σχετικοί αισθητήρες.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 260 παράγραφος 14 αναφέρεις: "Για τα παγκόσμια ρεκόρ τρεξίματος και βαδίσματος: 5) Για επιδόσεις μέχρι τα 400μ. (συμπεριλαμβάνονται και οι σκυταλοδρομίες) θα πρέπει να χρησιμοποιείται το εγκεκριμένο σύστημα εκκινήσεων ώστε να υπάρχουν οι χρόνοι αντίδρασης στις εκκινήσεις και να εμφανίζονται στα επίσημα αποτελέσματα".

Το τι θα συμβεί τελικά με την υπόθεση του Κρίστιαν Κόουλμαν και της σπουδαίας του επίδοσης θα το μάθουμε το προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΟΡΙΣ ΓΚΡΙΝ

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Κόουλμαν στα 60 μέτρα!

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί το να μένεις σε σχέση παχαίνει

Εργένηδες όλου του κόσμου, μπορείτε να αρχίσετε τα πανηγύρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24