Στο Καρπενήσι οι Καλάκος, Καρακατσάνη, Κυριακοπούλου

Στο Καρπενήσι οι Καλάκος, Καρακατσάνη, Κυριακοπούλου

Θάνος Καλάκος, Αναστασιά Καρακατσάνη και Ανθή Κυριακοπούλου άρχισαν την προετοιμασία τους για τη σεζόν υπό τις οδηγίες του Μανώλη Χάντζου στο Καρπενήσι.

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Κυριακή το γκρουπ του Μανώλη Χάντζου, προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Θάνος Καλάκος, η Αναστασία Καρακατσάνη και η Ανθή Κυριακοπούλου θα παραμείνουν για 20 ημέρες στο προπονητικό κέντρο της Ευρυτανίας με στόχο να βάλουν τις βάσεις για τις αγωνιστικές εμφανίσεις της θερινής σεζόν.

Ο Καλάκος ετοιμάζεται τόσο για τα 800μ., που είναι το βασικό αγώνισμά του, όσο και για τα 1.500μ. και έχει στην άκρη του μυαλού του ακόμη και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου στα 800μ., το οποίο είναι 1.47.60 (κυνηγά το όριο της ΕΑΑ, αφού είναι κάτω των 23 ετών).

Την περσινή σεζόν πέτυχε σπουδαία διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κ-20 στο Γκροσέτο, όπου κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό των 800μ. Ο 20χρονος αθλητής θα κάνει τον πρώτο αγώνα στη σεζόν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, όπου θα τρέξει 1.500μ. κι έπειτα θα αγωνιστεί στα 800μ. στα "Παπαφλέσσεια", προκειμένου να κυνηγήσει έναν καλό χρόνο.

Την προσοχή της στα 5.000μ. θα ρίξει τη φετινή σεζόν η Καρακατσάνη, που ωστόσο θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ., με στόχο τη νίκη. Στους αγώνες που προηγήθηκαν σε δημόσιο δρόμο έδειξε να βρίσκει τον αγωνιστικό ρυθμό της, γεγονός που της επιτρέπει να ελπίζει σε καλύτερες εμφανίσεις στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Στόχο της να ξεπεράσει τον εαυτό της και να κυνηγήσει χρόνους κάτω από το δικό της 4.19.53, που σημείωσε το 2017. Τόσο η Καρακατσάνη όσο και η Κυριακοπούλου θα ξεκινήσουν τη χρονιά στο διασυλλογικό πρωτάθλημα με 1.500μ.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή, και τον εθνικό προπονητή, Γιάννη Κουτσιώρα, για τη βοήθεια που παρέχουν στην προετοιμασία μας και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν", είπε ο Μανώλης Χάντζος.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24