ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Στο Μισάτο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ελληνική ομάδα

ΣΥΝ.ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΥΝ.ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Στην πολή Μισάτο της Ιαπωνίας θα βρεθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με στόχο τον καλύτερο εγκλιματισμό τους πριν το μεγάλο αθλητικό ραντεβού.

Η διαδρομή των αθλητών και αθλητριών του στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (25/11) από την πρεσβεία της Ιαπωνίας. Εκεί, σε μια όμορφη και συνάμα επίσημη τελετή η ομοσπονδία υπέγραψε τη συμφωνία με την πόλη του Μισάτο, όπου θα γίνει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο πρέσβης της Ιαπωνίας στη χώρα μας Γιασουχίρο Σιμίζου και ο Δήμαρχος του Μισάτο Κίζου Μασσακι υποδέχθηκαν στην πρεσβεία, τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου τους αντιπροέδρους Παναγιώτη Δημάκο και Ξένια Αργειτάκη, τον εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα και τον πρωταθλητή του επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη.

Η υποδοχή στην ελληνική αντιπροσωπεία ήταν πολύ θερμή με την ιαπωνική πλευρά να δείχνει την ικανοποίηση και την χαρά της που η ελληνική αποστολή θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη του Μισάτο για το τελευταίο - και σημαντικότερο - κομμάτι της προετοιμασίας της. Η πόλη του Μισάτο έχει στενούς δεσμούς με τη χώρα μας, αφού από το 2016 έχει ανακηρυχθεί ως η πόλη που θα φιλοξενήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς. Από τότε μέχρι σήμερα οι άνθρωποι της πόλης προσπάθησαν να έρθουν ακόμη πιο κοντά στη χώρα μας, βάζοντας μάθημα ελληνικών στα σχολεία και εντάσσοντας ελληνικά γεύματα στους παιδικούς σταθμούς της πόλης. Η σύναψη συμφωνίας με την ομοσπονδία είναι για την πόλη του Μισάτο, η ευκαιρία να σταθούν δίπλα στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς της πατρίδας τους.

"Νιώθω μεγάλη χαρά που σήμερα εδώ στην πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα έγινε η τελετή υπογραφής της βασικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της πόλης Μισάτο και του ΣΕΓΑΣ για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας στίβου πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Από ο 2016 η πόλη του Μισάτο έχει ανακηρυχθεί ως η πόλη που θα φιλοξενήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς, έχει προσπαθήσει να έρθει κοντά στην Ελλάδα με μια πληθώρα δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδας και άλλους οργανισμούς στην Ιαπωνία με θέμα την Ελλάδα. Ειδικά με την εισαγωγή μαθήματος Ελληνικών στα γυμνάσια και με τα σχολικά γεύματα με θέμα την ελληνική κουζίνα, έφεραν την νέα γενιά σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό. Επίσης το γήπεδο στίβου του Μισάτο που ολοκληρώθηκε πέρσι με χρώματα γαλανό και λευκό, τα χρώματα της Ελλάδας, θυμίζει έντονα στους πολίτες του Μισάτο την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ για την απόφαση του να γίνει η πιο σημαντική περίοδος, η προετοιμασίας της εθνικής ομάδας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μισάτο. Σας ευχαριστώ θερμά ως πρέσβης.

Η βασική συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της συνεργασίας των δύο Χωρών. Το πιστεύω ακράδαντα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν σύμβολο επικοινωνίας και συνεργασίας. Η υπογραφή της συμφωνίας θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Ελλάδας - Ιαπωνίας. Και προσεύχομαι οι αθλητές στίβου της Ελλάδας", είπε ο πρέσβης της Ιαπωνίας, Γιασουχίρο Σιμίζου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μισάτο Κίζου Μασαάκι, σχολίασε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά πρώτα τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο καθώς και όλα τα μέλη του ΣΕΓΑΣ, που συμμετέχουν στη τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου του Μισάτο και του ΣΕΓΑΣ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Φέτος τον Ιούλιο ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας επισκέφθηκε το Μισάτο και είδε το γήπεδο του στίβου και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Το να υπογραφεί και από τα δύο μέρη αυτή η συμφωνία είναι για εμάς ένα όνειρο που πραγματοποιείται, γι΄αυτό νιώθω πάρα πολύ ευτυχισμένος. Το Μισάτο έχει κηρυχθεί επίσημα ως πόλη φιλοξενίας της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Οι κάτοικοι του Μισάτο είναι ενωμένοι και θα υποστηρίξουμε οπωσδήποτε την Ελλάδα, θα δεχτούμε την εθνική ομάδα της Ελλάδας με φιλοξενία στην προετοιμασία της πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον ερχόμενο Ιούλιο, έτσι ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΣΕΓΑΣ, στους αθλητές του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παράλληλα την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Μισάτο.

Εμφανώς συγκινημένος από την θερμή υποδοχή που δέχθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος δήλωσε: "Δεν μπορώ να κρύψω την χαρά μας για τη σημερινή συμφωνία. Οι αθλητές μας θα έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο, όπου θα προσαρμοστούν και στις συνθήκες pου θα επικρατούν τις ημέρες των αγώνων. Και ταυτοχρόνως θα έχουν την χαρά να γνωρίσουν την ιαπωνική φιλοξενία. Eίναι γνωστό πως η πόλη του Μισάτο έχει στενές σχέσεις με την Ελλάδα εδώ και χρόνια, ενώ και οι δύο λαοί συνδέονται σε παρα πολλά σημεία. Πανάρχαιοι πολιτισμοί, σεβασμός στην παράδοση, πίστη στα ολυμπιακά ιδεώδη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τον πρέσβη για αυτή τη συμφωνία, θέλω επίσης να σημειώσω την μεγάλη βοήθεια του εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα, αλλά και του Κώστα Φιλιππίδη, που ήταν ο πρώτος που μας μίλησε για το προπονητικό κέντρο, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι επαφές. Παράλληλα θέλω να σας βεβαιώσω πως οι αθλητές μας θα κάνουν το καλύτερο όχι μόνο για να τιμήσουν την Ελλάδα, αλλά και την πόλη του Μισάτο", μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δεσμεύθηκε πως η ομοσπονδία θα στείλει στον Ημιμαραθώνιο που διοργανώνει η πόλη του Μισάτο τον Φεβρουάριο, έναν Έλληνα αθλητή.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, εκπροσωπώντας τους αθλητές και τις αθλήτριες, τόνισε: "Βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας τους συναθλητές και τις συναθλήτριες μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ, για την ευκαιρία που μας δίνεται να μας φιλοξενήσετε στην πόλη του Μισάτο, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε ομαλότερη μετάβαση στο ολυμπιακό χωριό, πριν από τους αγώνες και τα καταφέρουμε να εγκλιματιστούμε καλύτερα. Συνεπώς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρέσβη, τον Δήμαρχο και την ομοσπονδία για τις ενέργειες που έκανε έγκαιρα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία".

Στη διάρκεια της τελετής ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δώρισε στον Δήμαρχο του Μισάτο και τον πρέσβη το νέο μετάλλιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας κι εκείνοι από την πλευρά τους, τους έκαναν δώρο παραδοσιακά προϊόντα της πατρίδας τους. Η τελετή ολοκληρώθηκε με αμοιβαία ικανοποίηση και με την αίσθηση πως η συνεργασία των δύο πλευρών μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει στους αθλητές και τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ