ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Στα ύψη τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ  ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ  ΒΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΒΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΔΟΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της IAAF για τον τρόπο πρόκρισης των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020 οι οποίοι είτε θα πρέπει να πιάσουν τα ιδιαίτερα υψηλά όρια, είτε να καταλάβουν υψηλές θέσεις στην κατάταξη της παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Έναν Γολγοθά θα πρέπει να ανέβουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου για να βρεθούν στους Ολυμπιακού Αγώνες. Η ΔΟΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της IAAF για τους τρόπους πρόκρισης και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για όσους θέλουν να βρεθούν στο Τόκυο το 2020.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι μισές προκρίσεις θα προκύψουν από τα ιδιαίτερα υψηλά όρια και οι υπόλοιπες από τις θέσεις στην κατάταξη της παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο χρόνος μέσα στον οποίο θα πρέπει οι αθλητές να πιάσουν το όριο ξεκινά από την 1η Μαΐου του 2019 και ολοκληρώνεται στις 29 Ιουνίου του 2020. Για να γίνει αντιληπτό του πόσο ψηλά είναι τα όρια που έθεσαν η ΔΟΕ και η IAAF για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αρκεί να αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή μόλις δέκα Έλληνες αθλητές έχουν κάνει την απαιτούμενη επίδοση για να βρεθούν στο Τόκυο και κάποιοι εξ αυτών θα πρέπει να ισοφαρίσουν το ατομικό τους ρεκόρ για να τα καταφέρουν.

Συγκεκριμένα, εντός των ορίων είναι οι Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμός), Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.) και ο Μιχάλης Ανασταστάκης (σφυροβολία) στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες είναι οι Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) και Μαρία Μπελιμπασάκη (400μ.).

Φυσικά, όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να επαναλάβουν τις επιδόσεις τους μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να βρεθούν στο Τόκυο τον Ιούλιο του 2020.

Αναλυτικά τα όρια ανά αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στίβος: Στα ύψη τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ