ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Πέταξε στα 8,23μ. ο Τεντόγλου

Στίβος: Πέταξε στα 8,23μ. ο Τεντόγλου
PANTELIS ZERVOS

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού προσγειώθηκε στα 8,23μ. στο άλμα εις μήκος του Indoor Tour της Μαδρίτης. Ανεβαίνει η Κυριακοπούλου.

Σε φοβερή ημέρα βρέθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος αγωνίστηκε την Παρασκευή (08/02) στο Indoor Tour της IAAF και κατέλαβε την πρώτη θέση στο μήκος με άλμα στα 8,23 μέτρα. Ο πρωταθλητή Ευρώπης του 2018 στον ανοιχτό στίβου ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο, το οποίο κατέχει ο Λούης Τσάτουμας από τις 8 Φεβρουαρίου του 2014.

Ο Τεντόγλου έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του, αφού από τα πέντε άλματα που εκτέλεσε - άφησε το το τελευταίο - τα τρία ήταν πάνω από τα 8,00 μέτρα (8,13 μ., 8,23 μ., και 8,12 μ.) ενώ είχε ακόμη άλμα στα 7,88 μ., μία άκυρη προσπάθεια.

Ο Τεντόγλου αναμένεται να αγωνιστεί την Κυριακή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα στο IAAF tour του Μπέρμιγχαμ. Ο 21χρονος με τη σημερινή του εμφάνιση έγινε ο κορυφαίος άλτης του μήκους φέτος στην Ευρώπη και παράλληλα το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τον εαυτό της ξεπέρασε σήμερα η Νικόλ Κυριακοπούλου στη διάρκεια του Indoor Tour της IAAF στη Μαδρίτη και παράλληλα έδειξε πως και αυτή τη σεζόν θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια ξεπέρασε τα 4,74 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 4,63 μ. από την Καρλσρούη. Παράλληλα η Κυριακοπούλου έπιασε στην τρίτη θέση του κόσμου την Κατερίνα Στεφανίδη, που επίσης έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,74 μέτρα. Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,50 μ. με έγκυρο άλμα, άφησε τα 4,56 μ. για να περάσει με την δεύτερη τα 4,62 μέτρα. Η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη βλέποντας πως είναι σε καλή κατάσταση επέλεξε να συνεχίσει στα 4,74 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη κι έπειτα στα 4,86 μ. προκειμένου να βελτιώσει το απόλυτο ρεκόρ της.

Η Κυριακοπούλου ήταν πολύ καλή στην τρίτη της προσπάθεια στα 4,86 μ., την οποία εκτέλεσε με μεγαλύτερο κοντάρι. Η 33χρονη αναμένεται να είναι την Κυριακή στο ΣΕΦ και αν είναι καλά θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,91 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρκεόρ, κορυφαία επίδοση στον κόσμο και τέταρτη όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Η Ρωσίδα αναμένεται να είναι από τις βασικές αντιπάλους των Ελληνίδων στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ