ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ο USADA επιβεβαίωσε τα τρία non show του Κόλμαν

Jamaica's Usain Bolt, Japan's Shuhei Tada and United States' Christian Coleman, from left, cross the line of a men's 100-meter semifinal during the World Athletics Championships in London Saturday, Aug. 5, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Jamaica's Usain Bolt, Japan's Shuhei Tada and United States' Christian Coleman, from left, cross the line of a men's 100-meter semifinal during the World Athletics Championships in London Saturday, Aug. 5, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) MATT DUNHAM

H USADA επιβεβαίωσε ότι ο Κρίστιαν Κόλμαν εξετάζεται για πιθανή παραβίαση του κώδικα αντιντόπινγκ και ο Αμερικανός σπρίντερ κινδυνεύει με "καμπάνα" από ένα μέχρι δύο χρόνια.

Μετά από τρεις ημέρες ήρθε η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της "Daily Mail" για τα μπλεξίματα που έχει ο Κρίστιαν Κόλμαν. Ο κορυφαίος σπίντερ των ΗΠΑ για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο δεν ήταν διαθέσιμος σε έλεγχο ντόπινγκ και πλέον ο Αμερικανικός Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ σε συνεργασία με τη WADA και AIU (πειθαρχικό όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου) θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον του.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Κόλμαν έχει ειδοποιηθεί και χρεωθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο της USADA για πιθανή παραβίαση κανονισμού κατά του ντόπινγκ επειδή δεν κατάφερε να καταγράψει σωστά τις πληροφορίες του" δήλωσε ο USADA σε δήλωση προς το Reuters.

Τι θα έχουμε από εδώ και πέρα; Ο 23χρονος Αμερικανός σπίντερ θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι τουλάχιστον σε μία από αυτές τις περιπτώσεις η WADA δεν ακολούθησε τη σωστή διαδικασία με αποτέλεσμα τα τρία non shot να πέσουν στα δύο και να γλιτώσει την τιμωρία.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Κρίστιαν Κόλμαν θα χάσει σίγουρα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί σε έναν μηνα στην Ντόχα, ενώ είναι σχεδόν σίγουρη και η απουσία του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020. Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αθλητής έχει δικαίωμα να προσφύγει και στο CAS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ