ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Εντυπωσιακή η Τζένγκο, τρεις προκρίσεις για το Ευρωπαϊκό Κ20

Στίβος: Εντυπωσιακή η Τζένγκο, τρεις προκρίσεις για το Ευρωπαϊκό Κ20

Η Ελίνα Τζένγκο στο ντεμπούτο της με ακόντιο γυναικών, η Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία και η Σταυρούλα Κοσμίδου στη σφυροβολία έπιασαν το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ20 που θα γίνει στο Μπόρας της Σουηδίας (18-21/7).

Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπόρας της Σουηδίας εξασφάλισε η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και παράλληλα επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση, στο 5ο Χειμερινό Κύπελλο, που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

Η κορασίδα αθλήτρια είχε καλύτερη προσπάθεια στα 56,94 μ. και έδειξε πως και τη φετινή σεζόν θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στις διοργανώσεις, όπου θα πάρει μέρος. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το ακόντιο των γυναικών (600 γρ.) και η σημερινή της εικόνα άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της στο αγώνισμα. Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 ήταν 50,00 μ., ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο δείχνει σε θέση να κυνηγήσει είναι 57,98 μέτρα.

Με το δεξί ξεκίνησε τους αγώνες της στη θερινή σεζόν και η Μαρία Μαγκούλια, που έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει το καλοκαίρι στο Μπόρας. Η νεαρή αθλήτρια έστειλε τη σφαίρα στα 15,03 μ. , επίδοση πολύ καλύτερη από το 14,60 μ., που ήταν το όριο πρόκρισης για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της. Παράλληλα η σφαιροβόλος του Γιάννη Δόνδωρου έδειξε πως σύντομα στη σεζόν θα είναι σε θέση να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (15,25 μ.).

Ο Μιχάλης Αναστασάκης έδωσε σήμερα συνέχεια στην εμφάνιση του Σαμορίν και με βολή στα 76,63 μ. στη σφυροβολία, στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων της Θεσσαλονίκης έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ., το οποίο ήταν 76,38 μ., από τις 10 του μηνός και παράλληλα έδειξε πως σταθεροποιείται σε επιδόσεις, που πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να τον φέρουν ακόμη πιο κοντά στο φράγμα των 78 μέτρων.

Ο 25χρονος, όπως και στον αγώνα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ρίψεων ήταν ιδιαίτερα σταθερός, αφού είχε δύο προσπάθειες πάνω από τα 76,00 μ., ενώ και οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα (76,63 μ., 76,40, Χ, 74,93, Χ, 73,52 μ.). Τη δεύτερη θέση στη σφυροβολία των Ανδρών κατέλαβε ο Ιβάν Μενγκλεμπέι με 69,30 μ., επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (69,73 μ.).

Την επίδοση που της εξασφαλίζει συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας Κ20 πέτυχε στη διάρκεια του αγώνα της σφυροβολίας η Σταυρούλα Κοσμίδου. Η ταλαντούχα αθλήτρια, στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία σημείωσε 58,65 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο των 58,00 μέτρα. Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδου αναμένεται και φέτος να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διοργανώσεις της εθνικής ομάδας.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών ο Τάσος Λατιφλάρι ήταν νικητής με 18,77 μ., ενώ ο Οδυσσεάς Μουζενίδης ακολούθησε με 18,55 μέτρα. Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου βελτίωσε το 53,67 μ. του Σαμορίν και με 54,34 μ. αναδείχθηκε νικήτρια στη δισκοβολία των Γυναικών, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των νεανίδων η Ελένη Μπερτσιμά πέτυχε 46,34 μ. και ξεπέρασε τον εαυτό της.

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική τόσο στη σφαιροβολία, όπου ήταν νικήτρια με 15,87 μ. όσο και στον ακοντισμό Κ18, όπου πέτυχε 44,50 μέτρα. Διπλή επικράτηση και για τον Κώστα Γεννίκη, που έστειλε τη σφαίρα στα 17,88 μ. και το δίσκο στα 57,35 μ. και βελτίωσε τα ατομικά του ρεκόρ (17,42 μ. και 55,74 μ., τα προηγούμενα). Τον εαυτό του ξεπέρασε στο ντεμπούτο του στη σεζόν και ο Θοδωρής Ζιώγας, που έστειλε τη σφύρα στα 76,55 μ.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ