ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ασημένιος ο Καραλής στο Ευρωπαϊκό Κ23

Στίβος: Ασημένιος ο Καραλής στο Ευρωπαϊκό Κ23

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 5,60μ. στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ23 που διεξάγεται στο Γκέβλε και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ23 που διεξάγεται στο Γκέβλε της Σουηδίας. Μετά τον Μίλτο Τεντόγλου ήταν σειρά του Εμμανουήλ Καραλή να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Ο 20χρονος επικοντιστής ήταν κατέλαβε την δεύτερη θέση στον τελικό πίσω από τον Γερμανό, Μπο Κάντα Λίντα Μπέχρε.

Ο "Μανόλο" ξεκίνησε τον αγώνα του περνώντας με τη δεύτερη τα 5.40, στη συνέχεια είχε μία άκυρη προσπάθεια στα 5,50 και άφησε το συγκεκριμένο ύψος. Στην επόμενη προσπάθειά του ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,60μ. επίδοση που τελικά του έδωσε το ασημένιο μετάλλιο, αφού έπειτα είχε δύο άκυρες στα 5,65μ. και μία στα 5,70μ. Ο νικητής Μπο Κάντα Λίντα Μπέχρε πήρε τη νίκη με 5.65, ενώ τρίτος ήταν ο Γάλλος, Τιμπό Κολέ με 5,60μ.

Ο Καραλής ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών για πρώτη φορά από το 2016 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, όπου ήταν νικητής. Ο 20χρονος σήμερα αθλητής το 2015 ήταν ΄"χάλκινος" στο Παγκόσμιο Κ18, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που μπορούσε στην κατηγορία Κ20, όπου την μία χρονιά έσπασε το κοντάρι του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τη δεύτερη δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Ο Καραλής στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορίας Κ23 έχει ήδη κατακτήσει την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κι έδειξε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι, καθώς και την ικανότητα του να διακριθεί στα χρόνια που ακολουθούν.

Η χώρα μας έφτασε σήμερα στα 24 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που Έλληνας αθλητής κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ στο ευρωπαϊκό Κ23, αφού ο πρώτος που το είχε καταφέρει ήταν το 2005 ο Δημήτρης Πατσουκάκης (χάλκινο).

Φινάλε με 59.21 για την Καραγιάννη

Την παρουσία της στο 12ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 ολοκλήρωσε σήμερα η Ολυμπία Καραγιάννη, που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη από την εμφάνιση της. Η αθλήτρια έτρεξε στην δεύτερη ημιτελική σειρά των χαμηλών εμποδίων, όπου πέτυχε 59.21, επίδοση που της έδωσε την 12η θέση στο σύνολο.

Η παρουσία της αθλήτρια κρίνεται επιτυχημένη αν αναλογιστεί κανείς πως φέτος κατάφερε να επιστρέφει και πάλι σε ικανοποιητικό αγωνιστικό επίπεδο και να δείξει πως είναι σε θέση να σημειώσει καλές εμφανίσεις στο αγώνισμα. Η Καραγιάννη στον προκριματικό είχε πετύχει με βροχή 59.35. Η οχτάδα του τελικού έκλεισε με 58.44, επίδοση καλύτερη από το 58.77, που είναι το ρεκόρ της 21χρονης. Την κορυφαία επίδοση του ημιτελικού σημείωσε η Ρεμπέκα Σαρτορί (Ιταλία) με 56.89.

Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους Μονόπωλης και Ανδρικόπουλος

Στον προκριματικό του τριπλούν συμμετείχαν σήμερα ο Νίκος Ανδρικόπουλος και ο Δημήτρης Μονόπωλης, που δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελαν, αφού αμφότεροι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Ο Μονόπωλης κατέλαβε την 16η με 15,77 μ. (1,1), ενώ ο Ανδρικόπουλος την 18η με 15,63 μ. (1,8). Έξι αθλητές προκρίθηκαν με το όριο των 16,30 μ., ενώ εξαιρετικά εντυπωσιακός ήταν ο Τούρκος Νεκάτι Ερ που έκανε 17,05 μ. (0,9) και σημείωσε εθνικό ρεκόρ.

Η 12άδα του τελικού έκλεισε στα 15,92 μ. επίδοση μέσα στις δυνατότητες των αθλητών μας. Ο Μονόπωλης ταξίδεψε στο Γκέβλε με 16,24 μ. και ο Ανδρικόπουλος με 16,20 μέτρα. Ο αθλητής με το καλύτερο ρεκόρ και το φαβορί για το χρυσό στον αυριανό τελικό είναι ο Ναζίμ Μπαμπαγιέβ (Αζερμπαιτζάν) με 17,29 μ. από τον χειμώνα και 16,78 μ. (1,2) στον σημερινό προκριματικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ