ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Το χρυσό είναι πιο σημαντικό από το ρεκόρ"

Στεφανίδη: "Το χρυσό είναι πιο σημαντικό από το ρεκόρ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κατερίνα Στεφανίδη παραχώρησε συνέντευξη ενόψει της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και έθεσε ως στόχο την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου.

Στην επίσημη σελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας του στίβου μίλησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο επί κοντώ μίλησε για τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (3-5/3) στο Βελιγράδι.

Φυσικά, η συζήτηση ξεκίνησε για τους στόχους της και εάν ένας από αυτούς είναι να πάρει το ρεκόρ αγώνων από την Ισινμπάγεβα (4.90μ.). "Το χρυσό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα οπότε ακόμα και αν κερδίσω με 4,40μ. θα είμαι ικανοποιημένη. Σίγουρα όμως έχω στο πίσω μέρος του μυαλού το ρεκόρ. Πέρσι πήρα το ρεκόρ στον ανοικτό στίβο από την Ισιμπάγεβα, οπότε σίγουρα το να πάρω το ρεκόρ αγώνα και στον κλειστό στίβο είναι σίγουρα ένας στόχος" τόνισε η Στεφανίδη.

Για το 4.82μ. που έχει φέτος και την γενικότερη πορεία της προετοιμασίας της είπε: "Είμαι χαρούμενη με το 4.82μ. όμως είχα προβλήματα στο Μπέρμιγχαμ. Αρρώστησα στο αεροπλάνο και είχα πρόβλημα με τις αναπνοές μου στον αγώνα. Ένιωθα καλά, αλλά δεν μπορούσα να επανέλθω ενδιάμεσα στα άλματα. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και απλά πρέπει να είμαι υγιής, ερχόμενη στο Βελιγράδι".

Για το εάν μπορεί να ξεπεράσει τα 4.90μ. δήλωσε: "Είμαι έτοιμη να πηδήξω 4.90μ. αν και το αποκορύφωμα της φόρμας μου έχει προγραμματιστεί για το Λονδίνο και όχι για το Βελιγράδι".

Τέλος, σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου τον περασμένο Ιούλιο είπε: "Στο Άμστερνταμ αγωνίστηκα στις πιο δύσκολες συνθήκες που έχω συναντήσει. Πηδώντας σε αυτό το ύψος και με τέτοιες συνθήκες, μου έδωσε ψυχολογία ενόψει των Ολυμπιακών. Εκτός από το να κερδίζω χρυσά μετάλλια ήταν πολύ σημαντικό να ξέρω ότι μπορώ να πηδήξω ψηλά ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι άσχημες"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ