Στεφανίδη: "Στόχος το Πανελλήνιο ρεκόρ στην Πάτρα"

Την κατάρριψη του Πανελλήνιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ το οποίο κατέχει η ίδια και είναι 4,90μ. έθεσε ως στόχο ενόψει του Πανελλήνιου πρωταθλήματος η Κατερίνα Στεφανίδη.

Παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη, της Μαρίας Μπελιμπασάκη, του Παρασκευά Μπατζάβαλη και του Μιχάλη Αναστασάκη πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου το οποίο θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (17-18/6) στην Πάτρα.

Πρώτος που μίλησε καλωσορίζοντας και τους αθλητές ήταν ο Βασίλης Σεβαστής ο οποίος τόνισε: "Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μας που βρίσκονται εδώ σήμερα τέσσερις από τους πιο ελπιδοφόρους αθλητές μας. Να τους συγχαρούμε για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της σεζόν που δεν μας αφήνει χωρίς ενδιαφέρον.

Η συνέντευξη είναι αφιερωμένη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών. Τον πρώτο λόγο των έχουν τα σωματεία και οι αθλητές. Φέτος, το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στα 120 χρόνια λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ ο οποίος ιδρύθηκε το 1897 και ήταν μία από τις πρώτες Ομοσπονδίες στον κόσμο και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η οποία ιδρύθηκε λίγα χρόνια αργότερα.

Το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1896 και το φετινό είναι το 103ο αφού είχαμε τα κενά λόγω των πολέμων. Το πρώτο πρωτάθλημα για τις γυναίκες έγινε το 1930 και η φετινή είναι η 83η διοργάνωση. Έχουμε 850 συμμετοχές 470 άνδρες και 316 γυναίκες. Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα καλό διήμερο στην Πάτρα όπου και περιμένουμε καλές επιδόσεις. Πιστεύω ότι στο τελείωμα του θα είμαστε περισσότεροι αισιόδοξοι για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας το παραπάνω Σαββατοκύριακο στη Σούπερ Λίγκα της Ευρώπης που θα γίνει στο Λιλ".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ δήλωσε αρχικά: "Θέλω να καλέσω τον κόσμο. Ευτυχώς ή δυστυχώς το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους αγώνες. Πάμε στην Πάτρα σε ένα καλό στάδιο με καύσωνα. Ελπίζω ότι θα είναι σχετικά καλές οι συνθήκες και ότι θα γίνουν καλοί αγώνες"

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Για το εάν θα δοκιμάσει να κάνει άλμα με 16 ή 18 διασκελισμούς: "Στο μίτινγκ της Φιλοθέης έκανε 18 διασκελισμούς αλλά δεν κατάφερα να μετατρέψουν την οριζόντια ταχύτητα σε κάθετη. Στη Ρώμη επέστρεψα στους 16 που κάνω σε όλη μου την καριέρα και φάνηκε ότι μου ταιριάζουν παραπάνω. Είναι ένας στόχος οι 18 διασκελισμοί αλλά για το μέλλον γιατί θα πρέπει να κάνω διαφορετική προπόνηση. Είχαμε πει να το δοκιμάσουμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι για φέτος. Είναι από τα 30 και πάνω. 'Ετσι, θα πάμε με τους 16. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι ένας περίεργος αγώνας για εμένα. Θα πρέπει να περιμένω να τελειώσει ουσιαστικά ο αγώνας για να ξεκινήσω εγώ. Οι συνθήκες είναι καλές, δεν υπάρχει μεγάλη θερμοκρασία. Πέρσι, ήταν και η Νικόλ και είχα ανταγωνισμό κάνοντας 4,80. Η αλήθεια είναι ότι στη Ρώμη είπαμε να βάλουμε τον πήχη στα 5,07μ. και όχι στα 4,91μ. για να προσπαθήσω να κάνω το Πανελλήνιο ρεκόρ μπροστά στο ελληνικό κοινό. Οπότε ο στόχος για εμένα είναι να κάνω νέο Πανελλήνιο ρεκόρ".

Για το εάν θα επιχειρήσει ξανά για το Παγκόσμιο ρεκόρ: "Πιθανό. Ανάλογα με το πως θα πάει ο αγώνας"

Για το εάν υπάρχει κίνητρο για αθλητές του επιπέδου της στους Πανελλήνιους αγώνες: "Θα κάνω κανονικό αγώνα στο Πανελλήνιο. Η αλήθεια είναι ότι δείχνει βροχή τώρα για την Κυριακή που θα αγωνιστώ. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη. Θα πάω κανονικούς διασκελισμούς και κανονικά κοντάρια.

Από εκεί και πέρα η έλλειψη ανταγωνισμού μπορεί να με επηρεάσει ψυχολογικά. Γενικότερα σαν αθλήτρια το κακό μου είναι ότι δεν μπορώ να αγωνίζομαι μόνη μου. Είναι κάτι που προσπαθούμε να το δουλέψουμε. Είναι κάτι το οποίο θα παίξει το ρόλο του εάν πάω για μία επίδοση που θα είναι νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Εκεί λογικά θα έχω κερδίσει τον αγώνα και θα είμαι μόνη μου. Είναι κάτι που προσπαθούμε να το δουλέψουμε με τον Μιτς".

Για το πως ένιωσε όταν δοκίμασε για να κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ: "Πρώτα απ' όλα χάρηκα που έκανα τρία άλματα. Πέρσι, αν το είχαμε βάλει σε τέτοιο ύψος δεν θα έκανα το άλμα. Ακόμα και στην προπόνηση που βάζουμε λάστιχο και όχι πήχη δεν έκανα άλματα πάνω από τα πέντε μέτρα. Οπότε είμαι ικανοποιημένη που έκανα αυτά τα τρία άλματα.

Από εκεί και πέρα όταν στεκόμουν στο πίσω μέρος και έβλεπα τον πήχη έλεγα ότι αυτό είναι ένα ύψος που μπορώ να το περάσω. Μου φαινόταν χαμηλό και εύκολα. Βέβαια, πολλές ο πήχης μπορεί να φανεί πιο χαμηλός ανάλογα με το ύψος που έχει το στρώμα και τις κερκίδες που είναι ακριβώς από πίσω. Δεν έκανα καλά άλματα κυρίως από ψυχολογικής πλευράς. Έψαχνα τον πήχη, ήθελα να δω τον εαυτό μου να το περνάει. Αυτό μπορώ να το κάνω στα 4,60μ. και όχι στα 5,07μ.. Οπότε είμαι χαρούμενη που έκανα τρία άλματα. Ήθελα να δω το ύψος και θεωρώ ότι ήταν ένα βήμα μπροστά".

Από την πλευρά της η Μαρία Μπελιμπασάκη (200μ.) είπε αρχικά: "Πιστεύω ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι δυνατό ενόψει της Σούπερ Λίγκας. Θα κληθούμε να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εμείς πρέπει έτσι να αντιδράσουμε και θα το καταφέρουμε μόνο εάν έχουμε ομαδικότητα. Πρέπει ο ένας να βοηθήσει τον άλλον. Ακόμα και ο ένας βαθμός μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Καλώ και εγώ από την πλευρά μου τον κόσμο να έρθει στην Πάτρα και πιστεύω ότι θα γίνουν καλοί αγώνες"

Για το εάν μπορεί να κατέβει κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα: "Έχω σταματήσει να σκέφτομαι τα 22 δευτερόλεπτα γιατί αυτό από μόνο του είναι αγχωτικό. Πιστεύω ότι εάν συγκεντρωθώ καθαρά και μόνο στην τεχνική μου και στο πως πρέπει να τρέξω τότε είμαι σίγουρη ότι θα έρθει ο συγκεκριμένος χρόνος".

Στη συνέχεια ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης (ακόντιο) επεσήμανε: "Εύχομαι να βγει μία καλή επίδοση ώστε να είμαι μέσα σε αυτή την ομάδα. Φτάσαμε στον τελικό προορισμό μας. Έχουμε μπροστά μας την κορυφαία διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ. Πρέπει να είμαστε εκεί και να είμαστε δυνατοί. Ελπίζω να βγουν μεγάλες επιδόσεις και σίγουρα αυτό που θέλουμε από τον κόσμο είναι να βρίσκεται εκεί".

Για το εάν ο συναγωνισμός με τον Κυριαζή τον βοηθάει: "Πρώτα απ' όλα ελπίζω να είναι και ο Γιάννης εκεί γιατί προέρχεται από έναν τραυματισμό. Απο εκεί και πέρα εάν όλα πάνε καλά ελπίζω ότι ο συναγωνισμός θα μας φτάσει ψηλά. Δυστυχώς δεν τον έχω όλο το χρόνο εδώ, ωστόσο θεωρώ ότι αυτή τη μέρα μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να είναι εκεί και θεωρώ ότι το όριο για το Παγκόσμιο θα είναι το ελάχιστο".

Ο Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία) τόνισε: "Έχω και εγώ τα παράπονα μου. Εγώ θα προσκαλέσω τον κόσμο να έρθει πρώτα στο γήπεδο του Λαδόπουλου να δει τη σφύρα και μετά να πάει δίπλα στο Παμπελοπονησιακό και να θαυμάσει. Δεν μπορούμε να ρίξουμε μέσα στο Παμπελοπονησιακό επειδή το χόρτο χαλάει από σφύρα. Η συντήρηση είναι εύκολη αφού πρόκειται για έναν αγώνα και όχι για καθημερινή προπόνηση. Ελπίζω μέχρι την τελευταία στιγμή να ρίξουμε στο Παμπελοπονησιακό. Τόσα χρόνια ρίχνουμε έξω και ελπίζω να αλλάξει αυτό φέτος και να ρίξουμε μέσα".

Για τις βολές που περιμένουμε στη σφύρα: "Ελπίζω να μην στείλουμε καμία βολή έξω από το γήπεδο. "Κρατημένες" βγαίνουν έξω λογικά. Πέρσι, κράτησα μία και πήγε κατευθείαν στο σύρμα. Ελπίζουμε να ακούσουμε ταρτάν, αλλά από την άλλη πλευρά".

Τέλος, ο Εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας, είπε: "Από την αρχή της χρονιάς βάλαμε τρεις στόχους. Τον πρώτο τον περάσαμε με επιτυχία και ήταν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο δεύτερος είναι το Μπρούνο Ζάολι και ο τρίτος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι αθλητές όλοι ανταποκρίθηκαν στις παροτρύνσεις από την αρχή της χρονιάς. Η πρώτη κορύφωση είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση που έχουμε στην Ελλάδα. Δεν θα λείπει κανείς. Όλοι μας οι αθλητές θα είναι παρόντες και σε καλή κατάσταση. Ελπίζω ότι θα βγει η καλύτερη δυνατή ομάδα για το Μπρούνο Ζάολι και εκεί θα είμαστε ευτυχείς εάν καταφέρει η ομάδα μας να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Το έχω ξαναπεί ότι τα μαθηματικά είναι απέναντι μας, όμως οι αθλητές μας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, κορυφώνουν τις επιδόσεις τους και με συνοχή και σύνεση θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα. Εύχομαι ο κόσμος να παρακολουθήσει ένα καλό διήμερο. Ο στίβος προσφέρεται για τις οικογένειες και μπορούν να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αθλητές μας"

Για τον αριθμό των ελληνικών συμμετοχών στις μεγάλες διοργανώσεις που έρχονται τόνισε: "Νομίζω ότι στο ευρωπαϊκό των Εφήβων - Νεανιδων θεωρώ ότι η συμμετοχή μας θα είναι μεγάλη. Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι 30 με 32 άτομα και θεωρώ ότι θα το πετύχουμε αυτό το νούμερο. Στο Παγκόσμιο Νέων θα έχουμε 17-18 αθλητές και το ίδιο νούμερο ελπίζουμε ότι θα έχουμε και στο Παγκόσμιο ανδρών - γυναικών"

Για το εάν θα είναι εδώ όλοι οι Έλληνες αθλητές που είναι στα Κολέγια της Αμερικής: "Είναι όλοι εδώ. Έχουμε ένα ερωτηματικό για το εάν θα αγωνιστεί ο Γιάννης Κυριαζής. Σήμερα έρχεται και θα τον εξετάσει ο γιατρός μας. Από εκεί και πέρα όλοι οι άλλοι θα είναι εδώ εκτός από την Πάππας η οποία έχει έναν τραυματισμό και δυστυχώς δεν θα την έχουμε ούτε στο Μπρούνο Ζάολι".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί ακριβώς ψηφίζουμε σ' αυτές τις ευρωεκλογές

Μια ανάλυση των στρατηγικών διατυπώσεων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας λίγες ώρες πριν τις πιο κρίσιμες εκλογές από καταβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

"ΦΡΕΣΚΟ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ NBA PLAYOFFS

Πόσο θα αντέξει ο Λέοναρντ;

Οι Ράπτορς επιβίωσαν, αλλά πόσο θα αντέξουν; Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας έχουν την απάντηση στο 11ο επεισόδιο του I Pod This Game: όσο αντέξει ο Λέοναρντ.