ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Προτιμώ ένα μετάλλιο από το Παγκόσμιο ρεκόρ"

Στεφανίδη: "Προτιμώ ένα μετάλλιο από το Παγκόσμιο ρεκόρ"
PANTELIS ZERVOS

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στον στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

H κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Είναι να γελάει κανείς» με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο και ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα: "Ποτέ δεν ένιωσα ότι έχω να αποδείξω κάτι και ειδικότερα μετά τους αγώνες στο Ρίο. Μια από τις καλύτερες συμβουλές που μου έχει δώσει είναι ένας Αυστραλός προπονητής είναι ότι πάντα πρέπει να μπαίνεις στον αγώνα για το χρυσό, αλλά πάντα θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος με οποιοδήποτε μετάλλιο. Άλλωστε δεν εξαρτώνται όλα από εσένα, αλλά και από τις άλλες αθλήτριες".

Για το αν στη Ντόχα έγινε ένας από τους καλύτερους αγώνες όλων των εποχών: "Στη Ντόχα οι συνθήκες έξω από το στάδιο ήταν δύσκολες, αλλά μέσα στο στάδιο ιδανικές. Ποτέ δεν θα κάνουμε αγώνα με τόσο καλές συνθήκες. Υπήρχε και κοντίσιον μέσα στο στάδιο στην τέλεια θερμοκρασία. Γενικά συνθήκες που δεν θα συναντήσουμε ξανά. Το ίδιο ίσχυσε βέβαια για όλα τα αγωνίσματα, δεν είχαμε αέρα, κρύο και ζέστη. Περισσότερες αθλητές και αθλήτριες απ” ότι περίμενα είχαν πολύ καλές επιδόσεις. Δεν ήταν και έκπληξη βέβαια αυτό, καθώς μιλάμε για κορυφαίους αθλητές και προπονητές που ξέρουν πως να έχουν τους αθλητές τους στην καλύτερη κατάσταση".

Για τη συνέπεια που δείχνει και αν αυτό την κάνει να ξεχωρίζει: "Εμείς προπονούμαστε γι” αυτό ακριβώς. Τα μετάλλια πάντα ήταν πιο σημαντικά για μένα. Για τη σταθερότητα έχω διαφοροποιήσει την προπόνηση. Θα μπορούσα να έχω καλύτερο ρεκόρ, αλλά λιγότερα μετάλλια. Έχουμε επιλέξει τον δρόμο της σταθερότητας. Το 4.80 και το 4.85 δίνουν μετάλλια στις κορυφαίες εκδηλώσεις".

Για το αν θα μπορούσε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ με άλλη προπόνηση: "Πιστεύω πως ναι, με άλλους στόχους και διαφορετική προπόνηση. Για μια αθλήτρια που κοιτάει μόνο τα ύψη είναι πιθανό να κάνει ρεκόρ, αλλά να μην πάρει μετάλλιο σε μεγάλο αγώνα. Το παγκόσμιο ρεκόρ δεν μου δίνει τόσο κίνητρο, όσο ένα μετάλλιο. Θέλω να πάω στο Τόκιο και να πάρω μετάλλιο και ας μην είναι το χρυσό. Το Παγκόσμιο ρεκόρ είναι μια επίδοση που μπορεί να την κάνω, αλλά στη συνέχεια να μου την πάρει μια άλλη αθλήτρια. Με εξιτάρει τόσο όσο και το να κάνω ατομικό ρεκόρ".

Για τα σχόλια των ειδικών ότι έχει να δώσει ακόμα πολλά: "Από θέμα ύψους δεν έχουμε φτάσει εκεί που μπορώ. Ίσως είναι λόγω της σταθερότητας. Εμένα με ανησυχεί να χάσω τη σταθερότητα. Έχω τη δυνατότητα για πολλά χρόνια να βρίσκομαι στα βάθρα".

Για το μέχρι πότε θα αγωνίζεται: "Ένα πλάνο που έχουμε είναι μέχρι το Παρίσι το 2024 που θα είμαι 34 ετών. Το επί κοντώ επειδή είναι τεχνικό αγώνισμα, όσο μεγαλύτερος είσαι τόσο καλύτερος μπορείς να γίνεις γιατί έχεις περισσότερα άλματα, αρκεί βέβαια να μείνεις υγιής και να μην φοβηθώ να το επί κοντώ. Αυτό έχει συμβεί με τον Ολυμπιονίκη του 2008 τον Χούκερ, ο οποίος μετά από τρία χρόνια δεν μπορούσε να βάλει κοντάρι που βάζουν οι γυναίκες λόγω φόβου. Ένας αθλητής μπορεί να φοβάται τα κοντάρια, πως θα βάλει τα χέρια του και να σηκωθεί. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από το να σταματήσεις τον εγκέφαλο να σκεφτεί έτσι. Στόχος μου είναι αν τελειώσω την καριέρα μου χωρίς αυτό να συμβεί. Συμβαίνει σε όλους. Δεν υπάρχει αθλητής που να μην του έχει συμβεί. Σημασία έχει να το ξεπεράσεις γρήγορα».

Για το αν θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο του κλειστού την επόμενη σεζόν: "Το πλάνο μας δεν έχει μέσα στον κλειστό. Επειδή φέτος τελειώσαμε ένα μήνα αργότερα είπαμε να μην κάνουμε κλειστό φέτος. Ίσως να πάμε απευθείας στο Παγκόσμιο του κλειστού αν έχει προχωρήσει η προπόνηση. Το βλέπω πάντως πολύ δύσκολο".

Για τον ανταγωνισμό στον αγώνα και αν μπορεί να την οδηγήσει να κάνει ρεκόρ: "Σίγουρα αυτό μπορεί να συμβεί. Σε βάζει σε μια κατάσταση που σταματάς να σκέφτεσαι και κάνει το σώμα σου αυτό που έχει μάθει. Βέβαια αυτό δεν είναι και κάτι τόσο εύκολο και απλό".

Ακούστε όλα όσα είπε στον Sport24 Radio 103,3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ