ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Μία επιτυχημένη χρονιά σου δίνει περισσότερα κίνητρα"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 / ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 / ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Κατερίνα Στεφανίδη μαζί με το σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ παραχώρησαν μια απολαυστική συνέντευξη στην οποία μίλησαν για τις επιτυχίες τους εντός στίβων, αλλά και για τη κοινή τους συνύπαρξη στη ζωή.

Ο αυθορμητισμός της Κατερίνας Στεφανίδη σε όλες τις συνεντεύξεις κάνει πάντοτε απολαυστικές τις συζητήσεις μαζί της. Αυτό είναι δεδομένο ότι θα κατάλαβαν και στο "runjumpthrow.com" όπου παραχώρησε συνέντευξη μαζί με τον άνδρα και προπονητή της Μιτς Κρίερ.

Το "σούπερ ζευγάρι" του στίβου όπως το αποκαλούν έδωσε ρεσιτάλ αυθορμιτισμού ειδικά στις ερωτήσεις που αφορούν την προσωπική τους ζωή.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan.gr, και ο Μιτς Κρίερ μιλούν για την γνωριμία και το προφητικό προξενιό τους, τις δυσκολίες της κοινής τους συνύπαρξης εντός και εκτος ταρτάν, αλλά και τις μοναδικές στιγμές που περνούν... μαγειρεύοντας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Πότε και πως γνωριστήκατε;

Στεφανίδη: "Ήταν στην τελευταία μου χρονιά στο Κολέγιο όταν σκεφτόμουν τι θα ακολουθήσει μετά. Ο Νικ Χίσονγκ (πρώην προπονητής μου), η σύζυγός του, η Κάρεν Λόκε (η μάνατζερ μου), ο Μιτς και εγώ καθίσαμε σε ένα τραπέζι για να δούμε τι θα κάνω στη συνέχεια. Η Κάρεν εξηγούσε ότι θα έπρεπε να συνεχίσω τις σπουδές μου γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσα να συνεχίσω την παραμονή μου στις ΗΠΑ. Η σύζυγος του Νικ τότε είπε: "Μιτς γιατί δεν παντρεύεσαι την Κατερίνα"

Κρίερ: "Ήταν λίγο αμήχανο. Δεν είχα συναντήσει ποτέ την Κατερίνα ούτε η σύζυγος του Νικ την είχε γνωρίσει νωρίτερα και είπε αυτό. Από τότε γίναμε καλοί φίλοι"

Κατερίνα, πως ήταν η προσαρμογή σου όταν ήρθες για πρώτη φορά στις ΗΠΑ για το Στάνφορντ;

Στεφανίδη: "Δεν θα έλεγα ότι ήταν εύκολη. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να έρθω στις ΗΠΑ. Οι γονείς μου ήταν εκείνοι οι οποίοι με ώθησαν σε αυτή την επιλογή. Δεν ένιωθα ότι ήταν η καλύτερη στιγμή για μένα να φύγω στο εξωτερικό. Οι γονείς μου με πήραν από το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής για το Στάνφορντ εγώ έκλαιγα.

Όταν φτάσαμε στις εγκαταστάσεις και τις είδα είπα ότι δεν είναι τόσο άσχημα τελικά. Είναι μία φανταστική πανεπιστημιούπολη. Μιλούσα καλά αγγλικά, ωστόσο είχα ορισμένα προβλήματα στην καθημερινότητα μου. Χρησιμοποιούσαν εκφράσεις τις οποίες δεν τις είχα μάθει. Στην αρχή δεν ήμουν ο εαυτός μου, αλλά όταν γίνεσαι μέλος της ομάδας αποκτάς φίλους. Μετά από αυτό άρχισε να μου αρέσει"

Στεφανίδη: "Μία επιτυχημένη χρονιά σου δίνει περισσότερα κίνητρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πως άλλαξε ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα και πως βλέπεις τώρα το γεγονός ότι ήρθες στις ΗΠΑ;

Στεφανίδη: "Η μεγάλη αλλαγή ήρθε μετά τους Ολυμπιακού Αγώνες στο Ρίο. Όταν ήρθα στις ΗΠΑ οι άνθρωποι του στίβου ήξεραν ήδη ποια είμαι, αλλά όλοι στην αρχή σκέφτηκαν ότι έφυγα από την Ελλάδα για να έρθω στις ΗΠΑ για να σπουδάσω. Μόλις άρχισα να βελτιώνομαι τότε πίστεψαν ότι αυτή η αλλαγή θα με βοηθήσει και στο αθλητικό κομμάτι.

Θεωρώ ότι ο πατέρας μου προέβλεψε την οικονομική κρίση που θα ερχόταν στην Ελλάδα. Το 2007 όταν έκανα την αίτηση μου έβλεπε ότι θα έρθουν χειρότερες ημέρες. Οι γονείς μου είναι ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλοι. Κι άλλοι αθλητές ήθελαν να έρθουν στις ΗΠΑ αλλά οι γονείς τους είπαν όχι. Αν δεν με είχαν πιέσει πιθανότατα να μην είχα έρθει".

Πως είναι τα ελληνικά σου Μιτς;

Κρίερ: "Όχι τόσο καλά. Είναι δύσκολα. Μπορώ να πω κάποιες μεμονομένες λέξεις και να καταλάβω τους περισσότερους διαλόγους, αλλά το να τα βάλεις όλα αυτά μαζί είναι άκρως ενδιαφέρον για ανθρώπους που μιλούν αγγλικά"

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που έδωσε στην Κατερίνα το κάτι παραπάνω τα τελευταία δύο χρόνια;

Κρίερ: "Δεν θεωρώ ότι είναι ένα πράγμα. Πρέπει να γνωρίζεις τα δυνατά σου σημεία και να αντιμετωπίζεις τα αδύναμα. Το να τα βάζουμε όλα σε μία σειρά ταυτόχρονα της δίνει αυτοπεποίθηση. Πολλές φορές όταν κάνεις στίβο σου λένε ότι πρέπει να κάνεις αυτό ή να φας το άλλο. Έπρεπε να πάρει το μυαλό της μακρυά από αυτό. Πρέπει να έχεις μία ζωή στην οποία να μπορείς να βασίζεσαι όταν φεύγεις από το ταρτάν"

Σύμφωνα με αυτό που είπες πως καταφέρνεις να είσαι σύζυγος και προπονητης;

Κρίερ: "Είναι απίστευτα δύσκολο. Σαν σύζυγος εάν είχε μία δύσκολη ημέρα πρέπει να είμαι εκεί και να τη βοηθήσω να χαλαρώνει. Σαν προπονητής της από την άλλη θέλω να της αλλάξω την νοοτροπία της και να την καθησυχάσω. Αυτό δουλεύει για εμάς αλλά είναι κάτι δύσκολο".

Στεφανίδη: "Έχω εσωτερικά κίνητρα οπότε κανείς δεν χρειάστηκε να μου μάθει να έχω καλύτερη συγκέντρωση. Αυτό που χρειαζόμουν ήταν κάποιος να με χαλαρώνει και αυτό είναι που πιστεύω ότι έφερε σε ισορροπία σε μένα ο Μιτς. Είναι πιθανότατα ο πιο ψύχραιμος προπονητές από όλους τους άλλους"

Κρίερ: "Αγχώνομαι πριν από κάθε διοργάνωση. Με το που κάνει το πρώτο της άλμα αισθάνομαι καλύτερα. Στο Λονδίνο θεωρούσαμε ότι το 4.85μ. θα βγεί εύκολα και ξέραμε ότι καμία άλλη δεν θα το περίμενε αυτό"

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της κοινής σας πορείας;

Στεφανίδη: "Το Ρίο"

Κρίερ: "Ναι, το Ρίο ήταν απίστευτο. Τραυματίστηκε δύο εβδομάδες πριν από τους αγώνες. Ήταν κάτι το αγχωτικό και πιστεύω ότι δεν το απολαύσαμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν μπορούσε να τρέξει ή να κάνει άλματα. Από εκεί και πέρα το αγαπημένο μου σε εκείνη είναι η συνέπεια της. Όλοι μπορούν να πηδήξουν ψηλά μία ή δύο φορές, αλλά το να το κάνεις με συνέπεια είναι ξεχωριστό"

Θεωρείς ότι είναι πιο δύσκολο να βρίσκεις κίνητρο όταν έχεις πετύχει όλα αυτά;

Στεφανίδη: "Δεν το νομίζω. Πάντοτε θεωρούσα ότι μία επιτυχημένη χρονιά σου δίνει περισσότερα κίνητρα σε σχέση με μία κακή χρονιά. Θέλω να συνεχίσω να είμαι επιτυχημένη. Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να σκέφτομαι το πως θα παραμείνω εδώ από το να είμαι στον πάτο και να προσπαθώ να βρω τρόπο να φτάσω στην κορυφή".

ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οπότε το επί κοντώ ήταν αυτό που ήθελες να κάνεις πάντα;

Στεφανίδη: "Όταν ήμουν 10 ετών δεν ήξερα. Ήταν ιδέα του πατέρα μου, ήταν εκείνος που με έσπρωξε προς αυτό. Στα 11 μου έσπασε το ρεκόρ της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας και τότε είδα ότι ήμουν καλή σε αυτό. Πριν το κολέγιο όμως δεν το αγαπούσα. Όταν αποφοίτησα και πήρα την απόφαση να συνεχίσω ένιωθα ότι το απολάμβανα και δεν με ένοιαζε εάν θα ήμουν πρωταθλήτρια ή όχι. Πιστεύω ότι αυτή η στάση έφερε περισσότερες επιτυχίες από το να το κάνω για την υποτροφία μου ή επειδή μου το είπε ο πατέρας μου"

Ο πατέρας σου θα πρέπει να είναι περήφανος για εκείνη την ιδέα που είχε.

Στεφανίδη: "Είναι αλήθεια. Πολλοί οικογενειακοί φίλοι του λένε ότι είχε τόσο δίκιο"

Ποιος είναι ο πιο καλοντυμένος ανάμεσα σε σας τους δύο;

Στεφανίδη: "Εκείνος"

Κρίερ: "Η Κατερίνα έχει πιτζάμες παντού"

Στεφανίδη: "Θέλω να είμαι άνετα"

Ποιος έχει καλύτερο γούστο στη μουσική;

Κρίερ: "Η Κατερίνα έχει μεγαλύτερη ποικιλία στα ακούσματά της. Εγώ από την άλλη δεν αρέσκομαι στο να ψάχνω καινούρια πράγματα. Έτσι, ακούω ότι άκουγα από το 2005"

Όπως;

Κρίερ: "Όπως ο Matisyahu και οι Red Hot Chilli Peppers"

Ποιος μαγειρεύει καλύτερα;

Στεφανίδη: "Εγώ. Μαθαίνω"

Κρίερ: "Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε ελληνικά φαγητά και πιστεύω ότι δεν της άρεσε ο τρόπος που τα μαγείρευα και έτσι ανέλαβε να το κάνει εκείνη. Την πρώτη φορά που πήγαμε στην Ελλάδα προσπάθησα να βοηθήσω τη μητέρα της στην κουζίνα και παραλίγο να πάθει έμφραγμα. Την αγχώνει το να βρίσκονται άλλοι άνθρωποι εκεί".

Στεφανίδη: "Όταν γνωριστήκαμε εγώ και ο Μιτς μπορούσα να φάω δημητριακά με γάλα αντί για τρία γεύματα την ημέρα και να πω ότι μαγείρεψα. Προσπαθούμε να φτιάχνουμε πιο υγιεινά φαγητά και αυτό πολλές φορές δεν πηγαίνει τόσο καλά. Όταν όμως ακολουθούμε μία συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε τα πάντα... Πιθανότατα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ