ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη και Κυριακοπούλου ξεπέρασαν τα 4,64 μ. στην Ντόχα

Greece's gold medal winner Ekaterini Stefanidi celebrates after an attempt in the women's pole vault final during the European Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Saturday, March 4, 2017. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)
Greece's gold medal winner Ekaterini Stefanidi celebrates after an attempt in the women's pole vault final during the European Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Saturday, March 4, 2017. (AP Photo/Marko Drobnjakovic) AP PHOTO/MARKO DROBNJAKOVIC

Στην 4η θέση βρέθηκαν Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στον πρώτο αγώνα της σειράς Diamond League που διεξήχθη στην Ντόχα του Κατάρ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου άνοιξαν σήμερα τη χρονιά στο Diamond League στη Ντόχα. Οι δύο πρωταθλήτριές μας ξεπέρασαν τα 4,64 μ. και μοιράστηκαν την 4η θέση στο επί κοντώ.

Για τη Στεφανίδη, ο αγώνας ήταν η ευκαιρία να τσεκάρει την κατάσταση του ποδιού της, το οποίο την άφησε πίσω το τελευταίο διάστημα, αφού χρειάστηκε να κάνει θεραπείες και να περιορίσει τα άλματα, προκειμένου να ξεπεράσει τους πόνους.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα στα 4,54 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια ανέβηκε με την τρίτη προσπάθεια πάνω από τα 4,64 μέτρα. Η 28χρονη αθλήτρια θα επιστρέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της και θα έρθει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Ελλάδα, για να συνεχίσει από εδώ τους αγώνες της στην Ευρώπη.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της Κυριακοπούλου, που έδειξε πως στη διάρκεια της θερινής σεζόν θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε μεγάλα άλματα. Η αθλήτρια ξεκίνησε με έγκυρο άλμα στα 4,44 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,54 μ. και με την τρίτη τα 4,64 μ., ενώ στη συνέχεια απέτυχε στα 4,74 μέτρα. Η Κυριακοπούλου, την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στο μίτινγκ "Χανιά 2018" (19/5).

Νικήτρια στο επί κοντώ ήταν η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) με 4,84 μ. και στη συνέχεια χαμένα άλματα στα 5,01 μ., ύψος που επέλεξε να κάνει δύο προσπάθειες. Η Χόλι Μπράντσόου (Μ. Βρετανία) ακολούθησε με 4,64 μ., όσο και η τρίτη Κέιτ Ναζόετ (ΗΠΑ). Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες πήραν από πέντε βαθμούς.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Μπορεί ακόμη να βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της σεζόν, όμως, αυτό καθόλου δεν εμπόδισε τους Γερμανούς ακοντιστές να δείξουν τις διαθέσεις τους. Ο Τόμας Ρόχλερ, ο Γιόχανς Βέτερ και ο Αντρέας Χόφμαν κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις με βολές πάνω από τα 90,00μ. Ο Ρόχλερ έστειλε το ακόντιο στα 91,78μ., ακολούθησε ο Βέτερ με 91,56μ. και ο Χόφμαν με 90,08μ. Ο αθλητές έδειξαν πως και αυτό το καλοκαίρι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα διεκδικήσουν τα μετάλλια στη διοργάνωση, που θα γίνει το καλοκαίρι στην πατρίδα τους.

Στη δισκοβολία, η Σάντρα Πέτκοβιτς ήταν η μεγάλη νικήτρια, αφού με βολή στα 71,38μ. ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο τη σεζόν. Η αθλήτρια έμεινε μόλις τρία εκατοστά από το ρεκόρ της, πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης και Diamond League κι όλα αυτά στην 11η βολή της καριέρας της πάνω από τα 70,00μ.

Με τον μεγάλο απόντα της απόστασης, τον Βαν ντε Νίκερκ να παρακολουθεί τους αγώνες από τις εξέδρες ο Στίβεν Γκάρντινερ (Μπαχάμες) ήταν νικητής στα 400μ. με 43.89, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, ατομικό του ρεκόρ, αλλά και εθνικό ρεκόρ. Παράλληλα, ο 23χρονος έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Με αγριεμένες διαθέσεις ξεκίνησε τη χρονιά και ο Αμπντεραμπάχ Σάμπα (Κατάρ), που μπροστά στους συμπατριώτες του τερμάτισε τα 400μ. εμπ. σε 47.57 και έγινε ο νέος κάτοχος του ρεκόρ διοργάνωσης, αλλά και της σειράς αγώνων, ενώ παράλληλα βελτίωσε το εθνικό ρεκόρ και σημείωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η παρουσία του Μουτάζ Μπαρσίμ (Κατάρ), που ξεπέρασε τα 2,40μ. στο ύψος και στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,42μ.

Πέντε αθλήτριες τερμάτισαν τα 100 μ. με χρόνο κάτω από τα 11.00, με την Μαρί Ταλού να είναι νικήτρια με 10.85 (1,5), επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η Οκαγκμπαρέ (Νιγηρία) ακολούθησε με 10.90 και η Τόμσον (Τζαμάικα) ήταν τρίτη με 10.93. Στην 6η θέση έμεινε η Σίπερς (Ολλανδία) με 11.03. Η Κέντρα Χάρισον (ΗΠΑ) ήταν νικήτρια στα 100μ. εμπ. με 10.53 (0,5), ο Εμμανουήλ Κορίρ (Κένυα) στα 800μ. (1.45.21) και ο Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) στα 200μ. με 19.83 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του. Στο τριπλούν ο Πέδρο Πικάρδο (Κούβα) "προσγειώθηκε" στα 17,95μ. και έγινε ο κυρίαρχος του αγωνίσματος στη σεζόν. Η Κάστερ Σεμένια (Ν. Αφρική) επικράτησε στα 1.500μ. με 3.59.92 και βελτίωσε το ατομικό της, αλλά και το εθνικό ρεκόρ.

Photo credits: AP Photo/Marko Drobnjakovic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ