ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Δεν προλαβαίνω να είμαι μητέρα και αθλήτρια"

ΑΦΙΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε για το Ευρωπαϊκό κλειστού στη Γλασκώβη, για το Παγκόσμιο στη Ντόχα και όλα τα μεγάλα ραντεβού που έχει να δώσει στους στίβους. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως στην παρούσα φάση δεν προλαβαίνει να είναι μητέρα και αθλήτρια.

Ευχάριστη, με το χαμόγελο στα χείλη και με διάθεση να μιλήσει για όσα αφορούν το άλμα επί κοντώ και όχι μόνο, ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη που βρέθηκε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να παρακολουθήσει τους αγώνες της 2ης ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, λίγες ώρες μετά την άφιξή της από τη Γαλλία, όπου συμμετείχε στο διεθνές μίτινγκ του Ρουέν (2η με 4.62μ).

" Είμαι έτοιμη για άλμα στα 4.90μ, δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα και η προετοιμασία πήγε καλά. Σε αυτό που δυσκολεύομαι είναι το τάιμινγκ στον κλειστό στίβο και πάντα χρειάζομαι μερικούς αγώνες για να βρω τον ρυθμό μου. Έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα κάνω έναν καλό αγώνα", είπε μεταξύ άλλων η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, η οποία υποστηρίζεται από τη Stoiximan.

Αναφερόμενη στους στόχους και το πρόγραμμά της στη χειμερινή περίοδο, είπε: "Η Γλασκώβη τον Μάρτιο είναι ο ένας στόχος. Θα μετάσχω νωρίτερα στα μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ (Βρετανία, 16/2) και του Ντίσελντορφ (Γερμανία, 20/2). Ακολούθως, θα επιστρέψω στην Αθήνα για προετοιμασία ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (1-3/3).

Η Ντόχα είναι ένας άλλος στόχος και ο πιο σπουδαίος της χρονιάς. Το πιο σημαντικό είναι να φθάσω εκεί με υγεία. Πιστεύω ότι το χρονικό διάστημα μέχρι τότε είναι μεγάλο και θα κερδίσει κατά τη γνώμη μου η αθλήτρια που θα είναι πιο έτοιμη και πιο υγιής. Το παγκόσμιο είναι ακόμη μακριά για να κάνουμε προβλέψεις".

Ποιες θα είναι όμως οι αθλήτριες που κατά την άποψή της θα αμφισβητήσουν την κυριαρχία της τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα; "Πιστεύω ότι η σημαντικότερη αντίπαλος, τόσο στη Γλασκώβη όσο και στην Ντόχα, θα είναι η Ρωσίδα Σιντόροβα, αλλά και η Αμερικανίδα Μόρις (σ.σ. στην Ντόχα), εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο αντιμετωπίζει".

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που παρουσιάζει ο πρωταθλητισμός, τα προβλήματα που δημιουργούνται και για τις αντιξοότητες που υπάρχουν για μια αθλήτρια να γίνει μητέρα απάντησε: "Ο πρωταθλητισμός είναι ένα δύσκολο κομμάτι για τις αθλήτριες. Ειδικά βλέποντας τι αντιμετωπίζουν οι συναθλήτριές μου, όπως η Βούλα Παπαχρήστου και η Νικόλ Κυριακοπούλου, δύσκολα θα αποφάσιζα να κάνω ένα παιδί. Για μένα θεωρώ ότι είναι πραγματικά δύσκολο, ενώ βρίσκομαι εν ενεργεία στον αθλητισμό και μετακινούμαι συνεχώς για αγώνες. Μου φαίνεται αδιανόητο με βάση αυτά που κάνω τώρα, πιστεύω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω, δεν προλαβαίνω να είμαι μητέρα και αθλήτρια".

Όσο για τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου την περσινή χρονιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Βερολίνο τόνισε: "Αυτό που έγινε το 2018 στο Βερολίνο ήταν κάτι εντυπωσιακό. Τα έξι μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές ήταν κάτι εντυπωσιακό. Δείχνει τη σωστή δουλειά που γίνεται, την αλλαγή νοοτροπίας και μια δυναμική που αναπτύσσεται στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό".

Τέλος, χαρακτήρισε ως "κάτι πολύ καλό" αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια με την αναγνώριση και την εκτίμηση που απολαμβάνει η ίδια από τις διεθνείς ομοσπονδίες, τόσο για τις αθλητικές επιτυχίες της όσο και για το ήθος και την προσωπικότητά της: "Είναι θετικό που με έχει αγκαλιάσει τόσο η IAAF όσο και η EAA, είναι κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και για τη χώρα μου".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ