ΣΤΙΒΟΣ

Σταθερή η Στεφανίδη, έπιασε το όριο ο Μπανιώτης για το ευρωπαϊκό

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Κατερίνα Στεφανίδη με 4,71μ. κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο άλμα επί κοντώ στο μίτινγκ της Βοστώνης, ενώ ο Κώστας Μπανιώτης ξεπέρασε στο ύψος τα 2,26μ. πιάνοντας έτσι το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Στην Βοστώνη έγινε ο πρώτος αγώνας της σειράς IAAF Indoor Tour και εκεί αγωνίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ κατέλαβε την δεύτερη θέση με άλμα στα 4,71 μ., λίγες μόλις ημέρες από το 4,74 μ. στην υπερυψωμένη πίστα του Ρίνο.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειες της στα 4,61 μ., με έγκυρο άλμα, δείγμα της εξαιρετικής της κατάστασης και συνέχισε δίχως πρόβλημα στο 4,71 μέτρα.

Στη συνέχεια η ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε ένα άκυρο στα 4,81 μ. και επέλεξε να συνεχίσει στα 4,86 μ., αφού νωρίτερα η Κέιτ Ναζότ είχε περάσει αυτό το ύψος. Η 29χρονη απέτυχε σήμερα να νικήσει το 4,86 μ., ωστόσο είχε την ευκαιρία να δει νωρίς στη σεζόν τον πήχη αρκετά ψηλά, γεγονός που θα της φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη συνέχεια της σεζόν.

Νικήτρια στον σημερινό αγώνα ήταν η Κέι Ναζότ, που μετά το 4,86 μ. απέτυχε στα 4,92 μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ. Η Στεφανίδη την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Γερμανία, προκειμένου στις 2 Φεβρουαρίου να πάρει μέρος στο μίτινγκ της Καρλσρούης,την τρίτη της στάση στη σεζόν.

ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Ο ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ

Την καλύτερη δυνατή αρχή έκανε ο Κώστας Μπανιώτης στο ντεμπούτο του στη σεζόν, στο μίτινγκ ύψους στην πόλη Χουστοπέτσε.

Ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε τα 2,26 μ. και εξασφάλισε το όριο συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Με τον τρόπο αυτό απαλλάχθηκε από το άγχος του ορίου και πλέον έχει το χρόνο να προετοιμαστεί με ηρεμία για την πέμπτη συμμετοχή της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού.

Ο Μπανιώτης έχει κάθε λόγο να σκέφτεται με αισιοδοξία την παρουσία του στη σεζόν, όχι μόνο εξαιτίας της σημερινής του εμφάνιση, αλλά γιατί έχει πάψει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και κατά συνέπεια κατάφερε να υλοποιήσει όπως είχε προγραμματίσει, την προετοιμασία του. Ο Μπανιώτης διαθέτει την εμπειρία να κυνηγήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο επόμενος αγώνας του Μπανιώτη θα γίνει την Τρίτη (29/1) στο Τρίνετσκ. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 2,10 μ. συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 2,15 μ. κι έπειτα πέρασε με την τρίτη το 2,23 μ. και 2,26 μέτρα. Ο Μπανιώτης έμεινε στην έκτη θέση, ωστόσο μέχρι και ο δέυτερος αθλητής είχαν την ίδια επίδοση. Ο αθλητής μετά το 2,26 μ. άφησε το 2,28 μ., προκειμένου να δει τα 2,30 μ., όπου είχε αρκετά καλά άλματα στις δύο πρώτες προσπάθειες.

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Χίρσον συνέχισε τους αγώνες της η Τατιάνα Γκούσιν. Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ήταν νικήτρια στο μίτινγκ ύψους, με καλύτερο άλμα στα 1,85 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,88 μ., προκειμένου να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ, ωστόσο τα άλματα της δεν ήταν όσο καλά θα ήθελε. Η Γκούσιν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της με στόχο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ