ΣΤΙΒΟΣ

Στα 5.60μ. σταμάτησε ο Φιλιππίδης στην Πολωνία

Greece's Konstadinos Filippidis makes an attempt in the men's pole vault final during the European Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Friday, March 3, 2017. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)
Greece's Konstadinos Filippidis makes an attempt in the men's pole vault final during the European Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Friday, March 3, 2017. (AP Photo/Marko Drobnjakovic) AP

Ο Κώστας Φιλιππίδης τερμάτισε δεύτερος στο μίτινγκ του Σέτσιν της Πολωνίας με άλμα στα 5,60μ. Δεύτερος και ο Δουβαλίδης στα 110μ. με εμπόδια.

Τους αγώνες του πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ολοκλήρωσε ο Κώστας Φιλιππίδης με την δεύτερη θέση στο μίτινγκ της ΕΑΑ στο Σέτσιν της Πολωνίας. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ είχε καλύτερο άλμα στα 5,60 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα, στη συνέχεια άφησε τα 5,65 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στα 5,70 μ., όσο και το φετινό του ρεκόρ.

Ο Φιλιππίδης νωρίτερα είχε περάσει με την πρώτα τα 5,40 μ. και 5,50 μέτρα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ με 5,70 μ. και τρίτος πίσω από τον Έλληνα αθλητή ο Πάβελ Βογιεκόβσκι με 5,50 μέτρα. Ο αγώνας έγινε με αρκετό αέρα, που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των αλτών του επί κοντώ.

Ο Φιλιππίδης έχει ξεπεράσει στη διάρκεια της θερινής σεζόν τα 5,70 μ., πριν λίγες ημέρες στο Athens Street Pole Vault στο Σύνταγμα.

Φετινό ρεκόρ για Δουβαλίδη

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε ο Κώστας Δουβαλίδης στην διάρκεια μίτινγκ στην πόλη Σέτσιν της Πολωνίας. Ο έμπειρος αθλητής στον προκριματικό των 110 μ. μπ. σημείωσε 13.58 (1,1) και πλησίασε ακόμη περισσότερο το στόχο του, που είναι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου (13.44). Λίγο αργότερα ο αθλητής πέτυχε 13.61 (2,6) και κατέλαβε την δεύτερη θέση στον τελικό πίσω από τον Ντάμιαν Τσίκιερ που νίκησε με 13.31. Ο Δουβαλίδης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ