Σκληρή ανακοίνωση των προπονητών του ΣΕΓΑΣ κατά του ΣτΕ

Με ανακοίνωση τους οι προπονητές της Επιτροπής Αθλητικού Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ επιτίθενται κατά του ΣτΕ για την απόφαση του σχετικά με τους αθλητές - μαθητές.

Την αντίδραση τους στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, να κρίνει αντισυνταγματική την ρύθμιση για την εισαγωγή αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, εξέφρασαν σύσσωμοι οι τεχνικοί της Επιτροπής Αθλητικού Σχεδιασμού της ομοσπονδίας στίβου.

Πρόκειται άλλωστε για τους ανθρώπους που έζησαν και ζουν τις αγωνίες των αθλητών όλων των ηλικιών και γνωρίζουν καλά την αναγκαιότητα να διατηρηθεί το συγκεκριμένο προνόμιο, προκειμένου οι νέοι να μείνουν στους κόλπους του αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η απόφαση του ΣτΕ μας εκπλήσσει και ταυτόχρονα μας δημιουργεί συναισθήματα οργής και θυμού, διότι πλήττει βάναυσα τις προσπάθειες και τα όνειρα των ικανών νεαρών αθλητών μας, γεγονός που συντείνει (σε δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας), στη διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και  των εθνικών ομάδων. 

Κόβοντας τα κίνητρα των διακεκριμένων αθλητών, που με τις επιτυχίες σηκώνουν την Ελληνική σημαία απανταχού στη Υφήλιο και κάνουν περήφανο τον Ελληνικό λαό,  κόβουν το δικαίωμα για μόρφωση αυτών των παιδιών, όταν σε όλο τον κόσμο οι ταλαντούχοι αθλητές απολαμβάνουν πολλαπλάσιες παροχές και κυρίως υποτροφίες για μόρφωση. 

Η απόφαση δε, έρχεται δύο μήνες πριν από τις εισαγωγικές εξετάσεις!!! και εκπορεύεται από ανθρώπους, των οποίων τα κίνητρά τους είναι «ταπεινά».

Περιμένουμε από τους υπουργούς Παιδείας  και Αθλητισμού, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πηγάζουν από τις αρμοδιότητές τους για να βρεθούν όλες οι δυνατές λύσεις ώστε οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες να έχουν ένα ισοδύναμο με το σημερινό καθεστώς πρόσβασης στα ΑΕΙ, αν όχι καλύτερο".

Οι προπονητές που υπογράφουν την ανακοίνωση:

Γιάννης Κουτσιώρας

Χρήστος Μελέτογλου

Απόστολος Αποστολόπουλος

Χρήστος Χρυσοστομίδης

Γιώργος Πομάσκι

Μάρκος Καλούδης

Στέφανος Ματάκης

Δημήτρης Χαλβατζάρας

Χρήστος Χατζηβασιλείου

Χάρης Βαρυτιμίδης

Ανδρέας Γκόγκας

Δημήτρης Ευαγγελόπουλος

Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος

Γιάννης Κουτσοφλίνης

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24