ΣΤΙΒΟΣ

ΣΕΓΑΣ: "Τίθεται σε κίνδυνο η αγωνιστική δραστηριότητα"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕΓΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕΓΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ απαντά στο Υφυπουργείο τονίζοντας ότι δεν υποχρεούται να εγγραφεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αφού τα ίδια έσοδα του, εδώ και πολλά χρόνια, υπερβαίνουν εκείνα από την κρατική επιχορήγηση.

Ο χαρτοπόλεμος ανάμεσα σε ΣΕΓΑΣ και Υφυπουργείο Αθλητισμού καλά κρατεί. Λίγη ώρα μετα την ανακοίνωση απάντηση του Υφυπουργείου στην Ομοσπονδία, ήρθε η ανταπάντηση από τον ΣΕΓΑΣ στα όσα ανέφερε η πλευρά Αυγενάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση/απάντηση της ομοσπονδίας σε σημερινό δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού: "Υποκριτής είναι αυτός που ενώ γνωρίζει την πραγματικότητα επικαλείται δεδομένα που δεν ισχύουν για να δικαιολογήσει την ασυνέπεια του.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού γνωρίζει καλά ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν υποχρεούται να εγγραφεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αφού τα ίδια έσοδα του, εδώ και πολλά χρόνια, υπερβαίνουν εκείνα από την κρατική επιχορήγηση.

Την πραγματικότητα αυτή, με αναλυτική αναφορά στη σχετική νομοθεσία, επισημάναμε στον κ. Αυγενάκη με επιστολή μας στις 13/11/2019 (διαβάστε εδώ την επιστολή), αλλά και στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Αποτέλεσμα ήταν ο ΣΕΓΑΣ να λάβει κανονικά - όπως έπρεπε - τη Γ’ δόση της κρατικής επιχορήγησης του 2019 και την Α’ δόση της κρατικής επιχορήγησης του 2020.

Με δεδομένο ότι η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει, αλλά και το ότι και το 2020 τα ίδια έσοδα του ΣΕΓΑΣ θα είναι μεγαλύτερα από την κρατική επιχορήγηση, το γραφείο τύπου του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού είτε δεν γνωρίζει τη νομοθεσία, είτε παραπληροφορεί.

Η πραγματικότητα είναι ότι παρά τις δηλώσεις του κυρίου Αυγενάκη στη Βουλή στις 15 Μαΐου για καταβολή της δεύτερης δόσης της κρατικής επιχορήγησης «στα μέσα καλοκαιριού, ίσως και πιο νωρίς», καμία Ομοσπονδία δεν έχει εισπράξει το ποσό που της αναλογεί, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η αγωνιστική δραστηριότητα και να απειλείται σοβαρά η προπονητική προετοιμασία και η αγωνιστική παρουσία αθλητριών και αθλητών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετωπική ΣΕΓΑΣ - Υφυπουργείου με φόντο την εκταμίευση της επιχορήγησης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ