ΣΕΓΑΣ: "Θετική αλλά κατώτερη των περιστάσεων η στήριξη των αθλητικών σωματείων"

Ο ΣΕΓΑΣ τόνισε στο επίσημο σάιτ του πως είναι θετική αλλά κατώτερη των περιστάσεων η στήριξη των αθλητικών σωματείων από την κυβέρνηση, η οποία φτάνει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ.

O Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασαν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, τα οποία επλήγησαν από τις συνέπειες του κορονοϊού. Σε μία πράξη που αποτελούσε δέσμευση της Κυβέρνησης, έκαναν επίσημα γνωστό πως θα δοθεί το ποσό των 12.000.000 ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Ο ΣΕΓΑΣ τόνισε στο επίσημο σάιτ του πως είναι θετική αλλά κατώτερη των περιστάσεων η στήριξη των αθλητικών σωματείων

Αναλυτικά:

"Η ενίσχυση των αθλητικών σωματείων, που ανακοινώθηκε σήμερα, αποτελεί θετικό μέτρο, το οποίο, άλλωστε, ο ΣΕΓΑΣ είχε εισηγηθεί από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. 

Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης όμως, που ελπίζουμε ότι θα κατανεμηθεί  με αντικειμενικά  και δίκαια κριτήρια, είναι ανεπαρκές αφού αφορά ένα αριθμό Σωματείων πολύ πάνω από τις 5.000 που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, τα οποία στερούνται από τον Μάρτιο και για πολλούς ακόμη μήνες, από σημαντικούς πόρους που δεν αναπληρώνονται  σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η ανακοίνωση των μέτρων για τον Πολιτισμό, πριν μερικές εβδομάδες, είχε δημιουργήσει προσδοκίες για ανάλογη -  και πάντως μεγαλύτερη απ’  αυτήν που ανακοινώθηκε – ενίσχυση και για τον Ελληνικό Αθλητισμό.

Περιμένουμε να  ανακοινωθούν τα κριτήρια με κάθε λεπτομέρεια και στη συνέχεια να δοθούν στη δημοσιότητα οι Πίνακες κατανομής των ποσών ανά Σωματείο και καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επιπρόσθετη  στήριξη τόσο των αθλητικών σωματείων, όσο και των Ομοσπονδιών".  

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.