ΣΤΙΒΟΣ

Σε ρυθμούς Παγκοσμίου οι Έλληνες πρωταθλητές

Σε ρυθμούς Παγκοσμίου οι Έλληνες πρωταθλητές

Τμηματικά θα ταξιδέψει για τις ΗΠΑ η εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο θα διεξαχθεί στο Πόρτλαντ (17-20/3).

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ είναι το κορυφαίο γεγονός της σεζόν και μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του 2016. Η διοργάνωση θα γίνει 17-20 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του Πόρτλαντ, το οποίο έχει αρχίσει να αποκτά την τελική του μορφή.

Η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ τμηματικά και ανάλογα με την επιθυμία αθλητών και προπονητών.

Την αρχή θα κάνει ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος αναχωρεί την Πέμπτη (3/3) προκειμένου να πραγματοποιήσει νωρίτερα μίνι προετοιμασία. Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας αποτελούν το δεύτερο γκρουπ που θα αφήσει τη χώρα για την άκρη του Ατλαντικού.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ επέλεξε να ταξιδέψει για την άλλη άκρη του Ατλαντικού στις 9 Μαρτίου. Τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας θα αναχωρήσουν για το Πόρτλαντ στις 11 Μαρτίου, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία ζει μόνιμα στις ΗΠΑ θα ταξιδέψει για το Πόρτλαντ στις 13 του μηνός.

Τα όρια για την κορυφαία διοργάνωση έχουν οι Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ),, Κώστας Μπανιώτης (ύψος) και Κώστας Δουβαλίδης (60 μ. εμπ.).

Στην ομοσπονδία περιμένουν την επίσημη ενημέρωση της IAAF για τη συμμετοχή στη διοργάνωση της Βούλας Παπαχρήστου, που μπορεί να μην έπιασε το όριο στο τριπλούν ωστόσο το φετινό της 14,21 μ. την φέρνει ψηλά στην κατάταξη.

Η IAAF αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των αθλητών που θα συμμετάσχουν με βάση τις λίστες την ερχόμενη εβδομάδα, δεδομένο του ότι η τελευταία ημερομηνία επίτευξης ορίων είναι η 7η Μαρτίου.

PHOTO CREDITS: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ