ΣΤΙΒΟΣ

Πομάσκι στο Contra.gr: "Το μεγαλύτερο λάθος που παραιτήθηκα απ' τον Ολυμπιακό"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Γιώργος Πομάσκι δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλά του. Μιλάει χωρίς φραγμό στο Contra.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως προπονητής του στίβου, για την πολιτική στην Ελλάδα και θυμάται ανέκδοτες ιστορίες από τη θητεία του στο προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

Ο κορυφαίος προπονητής οριζόντιων αλμάτων της χώρας, ο επί 30 χρόνια Έλληνας Γιώργος Πομάσκι, έδωσε μια διαφορετική συνέντευξη στο Contra.gr στην οποία δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του για την κακή κατάσταση του εγχώριου στίβου και τον... Ολυμπιακό.

Γυμναστής στους "ερυθρόλευκους" γαρ, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, αποκαλύπτει το 5ψήφιο ποσό που έπαιρνε και απαρνήθηκε, για να επιστρέψει στα 800 ευρώ του στίβου.

"Ο Ζιοβάνι ήταν θεός, αλλά ο Κριστιάν Καρεμπέ με έσωσε ως προπονητή! Στις προπονήσεις ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή και πολύ εύκολα η ομάδα τον ακολουθούσε. Με διευκόλυνε. Στις δικές μου ασκήσεις ένας εναντίον ενός, ο Καρεμπέ κέρδιζε 7-0 και 8-0 ! Δηλαδή, δεν έπρεπε να βρω αντίπαλο στον Καρεμπέ; Έπρεπε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας, όχι να τα αφήσουμε... Τώρα, το κάνει ο Ολυμπιακός, επειδή είναι ο Καρεμπέ εκεί και αποφασίζει".

"Ήθελα να γίνουν και κάποιες αλλαγές στο ρόστερ. Έπρεπε να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποια παιδιά. Δεν έπρεπε να παίζει ο Παρασκευάς Άντζας; Έφυγε, ξαναγύρισε κι έπαιξε 4 χρόνια ασταμάτητα. Και τον έκανες κι αρχηγό μετά. Και στα καλύτερά του δεν τον βάζαμε! Δηλαδή, στα 23 δεν μπορούσαμε να τον έχουμε; Φοβερό παιδί και κακώς που δεν πήγε στη Μίλαν, δεν με άκουσε. 'Φύγε στη Μίλαν, θα έρθω μαζί σου!' Μπορώ να σου πω πολλά τέτοια".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Contra.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ