ΣΤΙΒΟΣ

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο "αντίο" του Θανάση Καλογιάννη

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο "αντίο" του Θανάση Καλογιάννη

Το τελευταίο "αντίο" σε έναν σπουδαίο άνθρωπο και εξαιρετικό αθλητή, τον Θανάση Καλογιάννη, είπαν σήμερα (24/10) συγγενείς και φίλοι.

Το τελευταίο "αντίο" σε έναν σπουδαίο άνθρωπο και εξαιρετικό αθλητή, τον Θανάση Καλογιάννη, είπαν σήμερα (24/10) συγγενείς και φίλοι. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου και εκεί ήταν για να τον χαιρετίσουν παλιοί πρωταθλητές και συναθλητές του, όπως ο Ανδρέας Λιναρδάτος, ο Χρήστος Παπαχρήστος, ο Πλάτων Βούλγαρης και ο Αποστόλης Καθηνιώτης.

Τον Καλογιάννη αποχαιρέτισε και η ομοσπονδία, η οποία κατέθεσε στεφάνι και εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή ταμία του συμβουλίου, Δημήτρη Χαχάμη και τον τεχνικό Γιάννη Κουτσοφλίνη.

Ο Θανάσης Καλογιάννης καταγόταν από το Βόλο και από τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό έδειξε το εξαιρετικό του ταλέντο. Η δεύτερη θέση στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα με 48.80, επίδοση που ήταν πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. εμπ. και η 8η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1986 ήταν από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Ο Καλογιάννης είχε στεφθεί πέντε φορές πανελληνιονίκης (1986, 1988, 1990, 1992, 1993), ενώ είχε πάρει μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, το 1984 στο Λος Άντζελες και το 1992 στη Βαρκελώνη.

Ήταν πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αγάπησε, όμως, την τέχνη της φωτογραφίας την οποία υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία ως επαγγελματίας φωτογράφος στο χώρο της μόδας, όπου γνώρισε την γυναίκα του, Λάουρα Ντε Νίγκρις.

Πηγή: segas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ