ΣΤΙΒΟΣ

Παραολυμπιονίκης τρέχει σε παρόμοια ταχύτητα με τον Μπολτ (VIDEO)

Παραολυμπιονίκης τρέχει σε παρόμοια ταχύτητα με τον Μπολτ (VIDEO)

Ο Παραολυμπιονίκης των 200μ και 400μ. της κατηγορίας Τ43, Patrick "Blake" Leeper, έπιασε τρέχοντας σε διάδρομο την ταχύτητα των 40,2 χιλιομέτρων την ώρα.

Όλοι οι αθλητές ΑμεΑ θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας με τα δωρεάν μαθήματα ψυχικής δύναμης που μας δίνουν. Ένας από αυτούς τους υπεραθλητές είναι και ο Patrick "Blake" Leeper.

Γεννήθηκε χωρίς πόδια από τα γόνατα και κάτω και έχει μάθει να ζει χρησιμοποιώντας προσθετικά μέλη από εννέα μηνών.

Όλα αυτά δεν τον εμπόδισαν να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Δοκίμασε πολλά σπορ και κατέληξε στον στίβο. Εκεί όπου έμελλε να γράψει το όνομα του στην ιστορία καταρρίπτοντας τα ρεκόρ του Όσκαρ Πιστόριους στα 400μ. Ο χρόνος του Νοτιοαφρικανού ήταν 45.39 και ο 28χρονος Αμερικανός τον κατέβασε στα 45.25 την περασμένη άνοιξη.

Όλα αυτά μετά από έναν χρόνο αποχής από τους στίβους λόγω τιμωρίας του για χρήση κοκαΐνης. Αυτή είναι η άλλη μεγάλη μάχη την οποία κέρδισε ο Patrick "Blake" Leeper, αφού κατάφερε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά και να συνεχίσει να εντυπωσιάζει στο ταρτάν.

Για να καταλάβει κανείς το ταλέντο του θα πρέπει να δει το video που ακολουθεί. Σε αυτό ο 28χρονος Αμερικανός τρέχει πάνω σε έναν διάδρομο και παρά τα προσθετικά του μέλη καταφέρνει να πιάσει ταχύτητα 25 μιλίων την ώρα, δηλαδή 40,2 χιλιομέτρων την ώρα. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης να αναφέρουμε ότι ο Γιουσέιν Μπολτ στην κούρσα που έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100μ. έπιασε στιγμιαία τα 44,7 χλμ/ώρα!

Δείτε το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό video του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ