ΣΤΙΒΟΣ

Παγκόσμιο κλειστού: Η Στεφανίδη στον τελικό με στόχο ακόμη ένα μετάλλιο

Παγκόσμιο κλειστού: Η Στεφανίδη στον τελικό με στόχο ακόμη ένα μετάλλιο
EUROKINISSI

Ο Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει ακόμα ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αφού το Σάββατο αγωνίζεται στον τελικό του επί κοντώ. Τελικός και για Παπαχρήστου.

Ο τελικός του επί κοντώ γυναικών θα είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της τρίτης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ (Σάββατο, 20.00), αφού οι καλύτερες αθλήτριες του αγωνίσματος θα είναι εκεί και θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια.

Ανάμεσα σε αυτές η Κατερίνα Στεφανίδη, το κορυφαίο όνομα του αγωνίσματος την τελευταία τριετία και υποψήφια για αθλήτρια του μήνα Φεβρουαρίου. Η Ελληνίδα είναι αήττητη εδώ και 19 αγώνες και θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί. Ο στόχος της είναι να βρεθεί και πάλι στο βάθρο κι αν είναι δυνατόν να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, το μοναδικό αυτού του χρώματος που λείπει από την εντυπωσιακή συλλογή της.

Η Ελληνίδα ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ με 4,83μ., που είναι η 4η επίδοση φέτος στο κόσμο, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που την αποθαρρύνει. Αλλωστε, η Στεφανίδη είναι αθλήτρια των μεγάλων αγώνων, ξέρει να λειτουργεί και να αποδίδει σε μεγάλη πίεση και να απαντά σε δυνατές αντιπάλους. Παράλληλη η σταθερότητα που έδειξε στους αγώνες που προηγήθηκαν της επιτρέπει να θεωρεί τον εαυτό της φαβορί για το βάθρο.

Η Κέιτ Ναζότ έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,91 μ. και είναι η κορυφαία βάσει επίδοσης, ωστόσο επικίνδυνες για την Ελληνίδα θα πρέπει να θεωρούνται οι πολύπειρες Αντζέλικα Σιντόροβα και Σάντι Μόρις.

Η Ρωσίδα επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση μετά το εμπάργκο της χώρας της - λόγω ντόπινγκ - και με 4,87μ. έχει κάθε λόγο να σκέφτεται την επιστροφή της ακόμη και στην κορυφή του κόσμο, αφού ένα από τα βασικά της προσόντα είναι η ικανότητα να αποδίδει στις μεγάλες διοργανώσεις. Η Μόρις είναι η μόνη που κατάφερε να νικήσει την Κατερίνα Στεφανίδη τις δύο τελευταίες σεζόν, η δεύτερη φέτος στον κόσμο που έχει ανέβει τα 4,90μ., όμως, έχει το μειονέκτημα του πρόσφατου προβλήματος πλάτη, το οποίο είναι πιθανό να επηρεάσει την απόδοση της.

Σε κάθε περίπτωση, η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου, αν καταφέρει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, θα έχει στην κατοχή της τους τελευταίους τίτλους σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο τελικός θα έχει αρχικό ύψος τα 4,35μ. και θα ακολουθήσουν διαδοχικά τα 4,50μ., 4,60μ., 4,70μ., 4,75μ. κι έπειτα ο πήχης θα ανεβαίνει ανά πέντε εκατοστά.

Οι 12 του τελικού

Νιούμαν (Καναδάς) 4,66 μ.

Ρίζιχ (Γερμανία) 4,62 μ.

Κένεντι (Αυστραλία) 4,71 μ.

Γκινιόν - Ρομαρίν (Γαλλία) 4,71 μ.

Μουλίνα (Ανεξάρτητη) 4,55 μ.

Μπεένγκτστον (Σουηδία) -

Μακάρτνει (Νέα Ζηλανδία) 4,70 μ.

Σίλβα (Κούβα) -

Μόρις (ΗΠΑ) 4,90 μ.

Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,83 μ.

Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,87 μ.

Ναζότ (ΗΠΑ) 4,91 μ.

Η Παπαχρήστου έτοιμη για μία ακόμη διάκριση

Η Βούλα Παπαχρήστου έχει καταφέρει να καθιερώσει το όνομα της ανάμεσα σε αυτά των καλύτερων αθλητριών του πλανήτη στο τριπλούν.

Η Ελληνίδα με συνέπεια μετέχει τα τελευταία χρόνια στους τελικούς μεγάλων διοργανώσεων κατακτώντας μάλιστα και μετάλλια και είναι και στο Μπέρμιγχαμ για την 17η στάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, αγωνίζεται το Σάββατο (3/3) στον απευθείας τελικό του τριπλούν και θα επιδιώξει να βρει το άλμα, που θα την ανεβάσει στο βάθρο.

Και η αλήθεια είναι πως οι συγκυρίες είναι με το μέρος της. Άλλωστε με 14,25 μ. έχει την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες, ενώ σε γενικές γραμμές το επίπεδο του αγώνα είναι στα μέτρα της. Η Αμερικανίδα Κίτουραχ Όρτζι (ΗΠΑ) έχει την καλύτερη επίδοση τον κόσμο με 14,53 μ. και μοιάζει να είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η νικήτρια της περασμένης διοργάνωσης, αλλά και το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ δίχως να έχει κάνει κανέναν αγώνα στο κλειστό στίβο, ωστόσο για να επέλεξε να πάρει μέρος στη διοργάνωση σημαίνει πως είναι σε ανταγωνιστική κατάσταση. Όπως και στο μήκος έτσι και στο τριπλούν όλες οι αθλήτριες θα κάνουν τρία άλματα, θα συνεχίσουν για τα επόμενα δύο οι οχτώ καλύτερες, ενώ το έκτο και τελευταίο θα εκτελέσουν μόνοι οι τέσσερις πρώτες της κατάταξης. Ο τελικός του τριπλούν θα γίνει στις 13.00 (ώρα Ελλάδας).

Οι 17 του τελικού με τη σειρά που θα αγωνιστούν

Ρόχας (Βενεζουέλα) -

Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,25 μ.

Μακέλα (Φινλανδία) 13,86 μ.

Φράνκλιν (ΗΠΑ) 14,15 μ.

Σοάρες (Βραζιλία) 13,97 μ.

Πέτροβα (Βουλγαρία) 13,90 μ.

Προκοπένκο ( Ανεξάρτητη) 14,44 μ.

Παντουρόιου (Ρουμανία) 14,22 μ.

Ντζιντζαλεταιτε (Λιθουανία) 14,13 μ.

Βασκουσκάγια (Λευκορωσία) 14,30 μ.

Κρίλοβα (Ανεξάρτητη) 14,02 μ.

Ρίκετς (Τζαμάικα) 14,49 μ.

Ορτζι (ΗΠΑ) 14,53 μ.

Λαφόντ (Δομινικανή Δημοκρατία) 14,08 μ.

Εκχαρτ (Γερμανία) 14,13 μ.

Γουίλιαμς (Τζαμάικα) 14,16 μ.

Πελετέιρο (Ισπανία) 14,22 μ.

Ξεκινάει και ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης μετέχει το Σάββατο (3/3, 20.30) στον προκριματικό των 60μ. εμπ., στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Ο πρωταθλητής μας προέρχεται από μια θλάση στο δικέφαλο, ωστόσο έχει ως στόχο να κυνηγήσει την κούρσα, που θα τον στείλει στον επόμενο γύρο.

Ο Δουβαλίδης θα τρέξει στην 4η προκριματική σειρά και για περάσει στον επόμενο γύρο θα πρέπει να τερματίσει στους τέσσερις πρώτους ή η επίδοση του να είναι στις τέσσερις καλύτερες στο σύνολο των σειρών.

Φέτος έχει πετύχει 7.69, που είναι η 4η επίδοση της σειράς του.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ