ΣΤΙΒΟΣ

Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου

Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου
EUROKINISSI

Το κορυφαίο στιβικό γεγονός του χειμώνα για την Ελλάδα, το Πανελλήνιο κλειστού στίβου, θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σαββατοκύριακο. Οι συμμετέχοντες και το πρόγραμμα.

Γνώριμα ονόματα, πρωταθλητές, αλλά και εκκολαπτόμενοι αθλητές και αθλήτριες θα λάβουν μέρος στο 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η διοργάνωση αποτελεί αγωνιστική ευκαιρία για εκείνους και εκείνες που διεκδικούν τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπέρμιγχαμ, αλλά και όλους όσοι προετοιμάζονται για τους αγώνες της θερινής περιόδου.

Το κορυφαίο στιβικό γεγονός του χειμώνα για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2 το Σάββατο μεταξύ 19:00 - 20:30 και την Κυριακή μεταξύ 18:00 - 19:30, ενώ οι αγώνες θα καλυφθούν και από το webtv της ΕΡΤ.

ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ, ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ, ΚΑΡΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΑΜΗΣ

Στους άντρες, ο Κώστας Μπανιώτης αναμένεται να είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, αφού είναι σε καλή κατάσταση και στο ΣΕΦ θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Το συγκεκριμένο στάδιο «πηγαίνει» στον αθλητή του Γιώργου Τσούγκου, αφού το 2016 είχε περάσει τα 2,33μ. και είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 2,35μ. Ο αθλητής μας έχει κάνει φέτος 2,25μ.

Ντεμπούτο στη σεζόν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα κάνει ο Κώστας Δουβαλίδης, που εκτός από μια καλή επίδοση διεκδικεί και την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα, που θα τον φέρει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει στο μυαλό του και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, το οποίο είναι 7.70. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Μιχάλης Κιάφας (8.10) και Κώστας Χιντάς (8.09).

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα επιστρέψει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο χώρο όπου πέρυσι εντυπωσίασε με την παρουσία του στον τελικό του επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ. Ο έφηβος αθλητής πριν ένα χρόνο στη διάρκεια του Πρωταθλήματος ξεπέρασε τα 5,70μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του και πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων. Ο άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έχει κάνει φέτος 5,65μ., ενώ έχει σταθεροποιηθεί σε άλματα πάνω από τα 5,60μ., οπότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να κινηθεί σε επιδόσεις καλύτερες από το ατομικό του ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Χρυσανθόπουλος και Χατζίου και οι Παίδες Σάντας και Χύτας.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η κούρσα των 60μ. με τους Παναγιώτη Τριβυζά, Μάκη Στεργιούλη και Κώστα Ζήκο. Βάσει φετινής επίδοσης το φαβορί είναι ο Τριβυζάς (6.68), ωστόσο η εμπειρία του "παλιού" Στεργιούλη (6.70) και ο ενθουσιασμός του "νέου" Ζήκου (6.69), δεν αφήνουν περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις. Ο Τριβυζάς, ο οποίος θα τρέξει και 200μ., πέρυσι είχε καταφέρει να κάνει το νταμπλ, διάκριση που θέλει να πετύχει και φέτος.

Από τα πιο ανταγωνιστικά και ποιοτικά αγωνίσματα της διοργάνωσης θα είναι και φέτος η σφαιροβολία των Ανδρών. Η παρουσία του Νικόλα Σκαρβέλη (17,77μ. φετινό), του φορμαρισμένου φέτος Κυριάκου Ζώτου (19,21μ.) και του ιδιαίτερα ανεβασμένου Τάσου Λατιφλάρι (18,35μ.) δημιουργούν τα εχέγγυα για έναν εξαιρετικό αγώνα.

Το 4ο νταμπλ της καριέρας του θα προσπαθήσει να κάνει φέτος ο Ανδρέας Δημητράκης. Ο πρωταθλητής του Σταύρου Καρρέ μπορεί να προετοιμάζεται για τους αγώνες του ανοιχτού, ωστόσο κάνει ένα πέρασμα στο κλειστό για να τρέξει τόσο 800μ. όσο και 1.500μ. Ο Κώστας Βασιλάκης, ο Θάνος Καλάκος και ο Ερνάλντο Κεραμάς στα 800μ. διεκδικούν θέση στο βάθρο. Στα 3.000μ. έχουν δηλωθεί και αναμένεται να ξεχωρίσουν οι Δρόσος, Καλλίας, Γκούρλιας, Μίνος, Τάσσης και Παπούλιας Αναστάσιος.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ προετοιμάζεται για τους αγώνες του Μαρτίου, ωστόσο θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να κάνει έναν προπονητικό αγώνα στο ΣΕΦ. Ο βαδιστής μας θα διεκδικήσει την 5η νίκη στο αγώνισμα. Στη γραμμή εκκίνησης των 5.000μ. βάδην, θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Τζατζιμάκης και Γιάννης Βαίτσης. Νέοι αθλητές, όπως οι Γιάννης Λογοθέτης, Νίκος Εμπέογλου και Άρης Δρίτσας θα ξεχωρίσουν στα 400μ.

Ο Μιχάλης Μερτζανίδης θα κάνει στο ΣΕΦ τον 2ο αγώνα του στη σεζόν, με στόχο τη νίκη και μια επίδοση ακόμη και καλύτερη από το ατομικό του 7,86μ. Ο αθλητής του Κώστα Χήτα πριν μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη σημείωσε 7,74μ. Ο Νίκος Καψής (7,48μ. φετινό) και ο Νίκος Ξενικάκης (7,50μ.) δείχνουν σε καλή κατάσταση και σε θέση για μια καλή παρουσία.

Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι ήδη ο απόλυτος κυρίαρχος στον κλειστό στίβο, αφού είναι ο μόνος που έχει 11 νίκες και τη δυνατότητα φέτος να τις κάνει 12. Στο τριπλούν ξεχωρίζουν ακόμη οι Μπόφτσης, Ανδρικόπουλος και Μονόπωλης.

Ο Παναγιώτης Μάντης ξεχωρίζει στο έπταθλο ανδρών, αφού μετέχει με στόχο να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ενώ άλλος ένας Σκαρβέλης, ο Στίβεν, θα πάρει μέρος στη διοργάνωση, με τα χρώματα του Φίλιππου Βέροιας. Παλιά αξία στο αγώνισμα είναι ο Σάκης Χατζόπουλος, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη οι αδελφοί Ανδρέογλου και οι Ναουσαίοι Κώστας Λογδανίδης και Γιώργος Στεφανής.

Το φετινό πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει και σκυτάλες 4Χ400 μ., που εντάχθηκαν και πάλι στο πρόγραμμα.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά όλες τις συμμετοχές των ανδρών στο Πανελλήνιο.

Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου
EUROKINISSI

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τα αγωνίσματα των γυναικών και φέτος αναμένεται να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις. Μια από τις παρουσίες που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτή της Μαρίας Μπελιμπασάκη. Η έμπειρη αθλήτρια επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, σε ένα αγώνισμα, όπου διακρίθηκε ως κορασίδα, τα 400μ. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία από την αρχή της σεζόν επικέντρωσε την προπόνηση της στο συγκεκριμένο αγώνισμα, οπότε έχει κάθε λόγο να έλπίζει σε μια καλή παρουσία. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι πρόκειται για την κορυφαία 200άρα των τελευταίων ετών. Στα 400μ. θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τόσο η Ίρις Γεράση, όσο και η Άννα Κιάφα.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη άρχισε τη χρονιά στη Ρεμς όπου έκανε τρεις κούρσες στα 60μ. με την καλύτερη στα 7.34. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το ατομικό της 7.30, επίδοση που αν καταφέρει να προσεγγίσει θα αποτελεί και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Στην ίδια απόσταση ξεχωρίζει και η Αλάνα Μπερν, που σημείωσε φέτος 7.42. Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως βρίσκεται η Κέλυ Σαμάνη, που πριν μία εβδομάδα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (7.46), αλλά και η Κατερίνα Σαρρή (7.63).

Η Ειρήνη Βασιλείου επέλεξε να κάνει ένα πέρασμα από τη χειμερινή σεζόν, ωστόσο, στον προγραμματισμό της δεν ήταν οι εμφανίσεις στα 400μ. Η έμπειρη αθλήτρια θα είναι στο ΣΕΦ, προκειμένου να κάνει 200μ. με στόχο τη νίκη και μια επίδοση καλύτερη από το 24.35, που πέτυχε φέτος στο ίδιο στάδιο.

Τα 60μ. εμπόδια γυναικών αποτελούν τα τελευταία χρόνια υπόθεση της Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η πρωταθλήτρια των εμποδίων διεκδικεί φέτος το 6ο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, προκειμένου να γίνει η αθλήτρια με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της διοργάνωσης στο αγώνισμα. Βασικός στόχος της 26χρονης είναι να πετύχει χρόνο καλύτερο από το φετινό της 8.24 κι αν είναι δυνατό να προσεγγίσει μια επίδοση στο όριο (8.14) για το Παγκόσμιο κλειστού. Με ενδιαφέρον αναμένεται στην ίδια απόσταση, η Νεάνιδα Πασχαλίνα Παπαδοπούλου με 8.81.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου φαίνεται πως θα έχει τον πρώτο λόγο στα 800 μ., σε μια κούρσα όπου θα τρέξουν μεταξύ άλλων οι Ελένη Λευκοπούλου και Ελπίδα Τόκα, ενώ στα 1.500μ. η Ανθή Κυριακοπούλου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την περσινή νίκη της. Σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού επιστρέφει μετά από την πολύχρονη απουσία της και η Αθηνά Κοίνη, που φέτος διένυσε τα 1.500μ. σε 4.33.45. Η Αναστασία Καρακατσάνη θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση για φέτος σε κλειστό στίβο, στα 3.000μ., εκεί όπου θα τρέξει και η νέα κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Κορασίδων Δάφνη - Ευτυχία Λαβασά.

Η Ελένη Πόλακ φαντάζει ως το φαβορί για τη νίκη στο επί κοντώ των γυναικών, δεδομένο του ότι προέρχεται από την εμφάνιση στη Μοντεβίλ και το άλμα στα 4,42μ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Στέλλα Λεδάκη, που έχει φετινό 4,20μ. και μεγάλη εμπειρία, αλλά και τις Κατερίνα Βαγενά (4,10μ.), Αριάδνη Αδαμοπούλου (4,00μ.) και Μυρτώ Κασσωτάκη (3,90μ.).

Στο μήκος, η Λίλη Αλεξούλη θα μπει στον αγώνα με στόχο να βελτιώσει το φετινό της 6,29μ. και να κυνηγήσει επιδόσεις κοντά στα 6,50μ. Στο τριπλούν, η Χριστίνα Αλβερτσιάν φαίνεται να έχει το προβάδισμα, ενώ στο ύψος Ρέτζιου και Βαγγέλη φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο. Στο βάδην ξεχωρίζουν αρκετές αθλήτριες, ωστόσο η Πένυ Τσινοπούλου φαίνεται πως είναι το βασικό φαβορί για τη νίκη.

Στο πένταθλο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία μιας Κορασίδας, της Μαργαρίτας Τσουκαλά, που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο στις φετινές της εμφανίσεις στα ατομικά αγωνίσματα, όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά όλες τις συμμετοχές των γυναικών στο Πανελλήνιο.

Το πρόγραμμα του Πανελληνίου κλειστού

ΠΡΩΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου

ΠΡΩΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ