ΣΤΙΒΟΣ

Οι εξισώσεις του Καραλή

Οι εξισώσεις του Καραλή

Η Red Bull δημιούργησε ένα βίντεο αφιέρωμα στον 17χρονο πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή και στις... εξισώσεις που έχει απαντά κάθε ημέρα στη ζωή του.

Οι νόμοι της φυσικής τέμνονται με τις εξισώσεις τη ζωής δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία! Το άλμα επί κοντώ είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο άθλημα. Για να πετύχει κανείς, πρέπει να δουλέψει με πειθαρχία πάνω στην τεχνική του, υπακούοντας στους νόμους της φυσικής.

Βαθιά ανάσα και ξεκινά. Η κινητική ενέργεια αναπτύσσεται. 18 βήματα με ταχύτητα 9,5 m/s. Το κοντάρι κουμπώνει στο box και αρχίζει να λυγίζει. Η ελαστική ενέργεια που έχει αποθηκευτεί στο κοντάρι δίνει ώθηση και ο αθλητής ξεκολλά τα πόδια του από το ταρτάν και εκτοξεύεται στα 5 περίπου μέτρα, με στόχο να περάσει τον οριζόντιο πήχη χωρίς να τον ρίξει. Εκεί, επιδρά η δύναμη της βαρύτητας που θα του χαρίσει μια ομαλή προσγείωση στο στρώμα. 3 εξισώσεις της φυσικής διαδέχονται η μία την άλλη για να χαρίσουν το τέλειο άλμα!

Ο Εμμανουήλ Καραλής μεγάλωσε μέσα στα γήπεδα στίβου, αφού οι γονείς του ήταν αθλητές, και έτσι η αναπόφευκτη αγάπη του για το άλμα επί κοντώ αλλά και η υποστήριξη από την οικογένειά του, είναι αυτά που του έδωσαν το έναυσμα να ξεκινήσει να τρέχει. Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που ακολουθεί πιστά σε συνδυασμό με τις καθημερινές προπονήσεις, του δίνουν την ώθηση να κάνει το άλμα. Τέλος, ο θετικός του χαρακτήρας, οι χαλαρές στιγμές με φίλους όπως αναλογούν σε ένα νέο 17 ετών, τον κάνουν να πατάει και πάλι στα πόδια του αλλά και να σηκώνεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, διψασμένος κάθε φορά να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Αυτός είναι ο Εμμανουήλ Καραλής!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της Red Bull

Δείτε εδώ όλες τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Photo credits: ALEX GRYMANIS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ