ΣΤΙΒΟΣ

Ο τριπλός στόχος της Στεφανίδη

Ο τριπλός στόχος της Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για μια γεμάτη χρονιά και θέλει να παρευρεθεί σε όλα τα μεγάλα ραντεβού του 2016.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δείξει συνέπεια στις μεγάλες διοργανώσεις. Μετάλλιο το καλοκαίρι του 2014 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, μετάλλιο λίγους μήνες αργότερα στην αντίστοιχη διοργάνωση του κλειστού.

Για την Κατερίνα Στεφανίδη το 2016 περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες προκλήσεις. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να βρεθεί και πάλι στο βάθρο των νικητών στις μεγάλες διοργανώσεις. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι βασικοί στόχοι της, όχι όμως και οι μοναδικοί. «Αυτή την στιγμή με ενδιαφέρει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αν συνεχίσω τη σεζόν χωρίς προβλήματα θα είμαι σίγουρα εκεί. Αν κατι προκύψει σε σχέση με την προετοιμασία μου, σίγουρα θα αλλάξει και ο προγραμματισμός», είπε η 25χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ, που το καλοκαίρι δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της, λόγω τραυματισμών, που αντιμετώπισε στα μισά της θερινής περιόδου.

«Μέχρι στιγμής όλα είναι καλά. Η προπόνηση πάει καλά χωρίς προβλήματα και τα άλματα πάνε πολύ καλά και ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς», συμπλήρωσε η Στεφανίδη, που από την αρχή της σεζόν έχει μετακομίσει στο Οχάιο και γυμνάζεται στο Spire Institute, υπό την επίβλεψη του συζύγου της Μίτσελ Κρίερ. «Αν μείνω στις ΗΠΑ και δεν έρθω τα Χριστούγεννα Ελλάδα θα ξεκινήσω τους αγώνες μου στο Pole Vault Summit (15-16/1) στο Ρίνο. Το καλό είναι πως μέσα στον Ιανουάριο θα γίνουν πολλές προπονητικές ημερίδες, στις οποίες θα πάρω μέρος.

Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνω αγώνες στην Ευρώπη κι έπειτα θα επιστρέψω στις ΗΠΑ για το Παγκόσμιο. Η παρουσία μου στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το τι θα γίνει με το κλειστό του ΟΑΚΑ και με το αν θα μπορώ να κάνω εκεί την προπόνηση μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ