ΣΤΙΒΟΣ

Ο σχεδιασμός της ολυμπιακής χρονιάς από τον ΣΕΓΑΣ

Ο σχεδιασμός της ολυμπιακής χρονιάς από τον ΣΕΓΑΣ
INTIME SPORTS

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του ΣΕΓΑΣ στην οποία και ανακοινώθηκαν ο σχεδιασμός της ερχόμενης περιόδου, αλλά και τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η ομοσπονδία στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής και ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, ανέλυσαν τον αγωνιστικό σχεδιασμό, αναφέρθηκαν στα όσα έκανε και θα κάνει η ομοσπονδία προκειμένου όχι μόνο να διευκολυνθεί το έργο το αθλητών τη νέα χρονιά, αλλά να συνεχιστεί με επιτυχία στα χρόνια που ακολουθούν.

Στη διάρκεια της συνέντευξης δεν έλειψαν και οι σημαντικές ειδήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε το πόρισμα του εισαγγελέα στον έλεγχο που είχε γίνει στα οικονομικά της ομοσπονδίας. «Ότι υπήρχε αξιολογήθηκε και έδειξε πως στην ομοσπονδία δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό. Είναι απάντηση σε όσους πίστευαν ότι μπορούν να συκοφαντούν την ομοσπονδία. Ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε τον έλεγχο μετά από αστείες καταγγελίες. Το πόρισμα του εισαγγελέα τις κατέρριψε όλες», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ομοσπονδία να κινηθεί δικαστικά κατά αυτών που την συκοφάντησαν.

«Η χρονιά που έρχεται είναι σύνθετη με πολλά σημαντικά ραντεβού. Πριν αναφερθώ σε αυτήν θέλω να ευχαριστήσω προπονητές, αθλητές και σωματεία για τη δουλειά που έκαναν τη χρονιά που πέρασε και που κατάφεραν να ξεπεράσου τα προβλήματα που βρήκαν μπροστά τους. Οι περσινές επιτυχίες μας οδηγούν στο να ξεκινήσουμε με υψηλές προσδοκίες το νέο έτος. Ελπίζουμε σήμερα μετά το τέλος του συμβουλίου της διοίκησης του ΟΑΚΑ, πως θα υπάρξει ανάδοχος για το κλειστό προπονητήριο και πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες». Ο Παναγόπουλος αναφέρθηκε στα δέκα σημεία πάνω στα οποία βασίζεται ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς

Αναλυτικά

Το πλαίσιο προγραμματισμού και ο αγωνιστικός προγραμματισμός της νέας χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτά και η επαναφορά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων ως αυτόνομη διοργάνωση.

Αυξημένος αριθμός προπονητικών καμπ, τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως επιτυχημένα και τα οποία έχουμε ως στόχο να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο με την παράλληλα παρουσία πρωτοκλασάτων και νεότερων αθλητών.

Προγραμματισμός της παρουσίας των ομάδων μας στα μεγάλα ραντεβού σε Πόρτλαντ και Ρίο νωρίτερα προκειμένου να υπάρχει το διάστημα προσαρμογής.

Νέος σχεδιασμός με την παρουσία 153 αθλητών σε όλες τις κατηγορίες

Ενίσχυση αθλητών που βρίσκονται στην κατηγορία στήριξης με σταθερή οικονομική ενίσχυση, την οποία γνωρίζουν ήδη.

Δημιουργία της κατηγορίας Ολυμπιακών ορίων.

Διεύρυνση της συνεργασίας με νέους προπονητές, προκειμένου να αξιολογηθεί το έργο τους και να τους δοθεί επιπλέον ευκαιρία να αναδείξουν τη δουλειά τους.

Προετοιμασίες των αθλητών εκτός Ελλάδας και Κύπρου, καθώς θεωρήθηκε δεδομένο πως αυτή τη χρονιά οι αθλητές μας θα πρέπει να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται.

Μετακίνηση πόρων από άλλες δράσεις στον αγωνιστικό τομέα, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε.

Καταπολέμηση χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Επανέρχεται άμεσα η διαδικασία πρόσθετου έκτακτου ελέγχου με εντολή του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε και στη συνεργασία που έχει η ομοσπονδία με τα ΙΕΚ Ακμή και μέσα από την οποία κάθε χρόνο δίνεται ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό αθλητών να αποκτήσουν επιπλέον εφόδια στη ζωή τους. «Ο ΣΕΓΑΣ δείχνει στην πράξη ότι θέλει οι αθλητές τους να πρωταγωνιστήσουν και στο στίβο της εκπαίδευσης. Εμείς τους δίνουμε την δυνατότητα της διπλής καριέρας», είπε ο Κώστας Παναγόπουλος, που λίγο πριν κλείσει την αρχική του τοποθέτηση.Η νέα αποκάλυψη που έγινε από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ έχει να κάνει με την πρωτοβουλία της ομοσπονδίας να αποκτήσει δικό της στάδιο. «Θα είμαι πολύ φειδωλός σε αυτό το θέμα, θα πω όμως πως ο ΣΕΓΑΣ κινείται ήδη στην κατεύθυνση να αποκτήσει δικό του στάδιο», ενώ έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα θα δοθεί στη διάθεση των αθλητών νέο στρώμμα του επί κοντώ.

Σε θέματα που αφορούν κυρίως τις εγκαταστάσεις, αλλά και σε επιμέρους σημεία του αγωνιστικού σχεδιασμού της νέας χρονιάς, στάθηκε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια

«Ο ελληνικός αθλητισμός έχει δώσει από το μέρισμα του περισσότερα από ότι του αναλογεί. Ο ΣΕΓΑΣ το 2010 είχε επιχορήγηση 8.400.000 και φέτος είναι 2.840.000, μόλις το 30% και ακόμη δεν ξέρουμε αν θα την πάρουμε όλη. Οι αθλητικές ηγεσίες δεν διεκδίκησαν όσα έπρεπε για τον αθλητισμό», είπε ο Σεβαστής και συμπλήρωσε: «Το θέμα των εγκαταστάσεων είναι μεγάλο. Δεν υπάρχει πρόβλεψη στους προϋπολογισμούς Δήμων και σταδίων για συντήρηση των οργάνων, όπως στρώματα, κλωβοί κ.α. Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν ώστε να μπορούν οι αθλητές να κάνουν προπόνηση. Η πολιτεία πρέπει να δει το θέμα των εγκαταστάσεων. Έχουμε το έγκλημα της Παιανίας, αλλά και το πρόβλημα με το κεντρικό του Ολυμπιακού σταδίου, όπου ο ελαστικός τάπητας είναι χάλια και δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε εκεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει στα περισσότερα στάδια της χώρας. Πρέπει η πολιτεία να συντηρήσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και όχι να δει πως θα κάνει νέες. Οι συνθήκες είναι χειρότερες από όταν ήμουν εγώ αθλητής. Ο ΣΕΓΑΣ κάνει προγραμματισμό τα τελευταία χρόνια και καταφέρνει να τον υλοποιεί παρά τις περικοπές από την πολιτεία. Σε μεγάλο βαθμό αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο μεγάλο χορηγικό πρόγραμμα μας».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Σχεδιασμού, είπε: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό νέων σωματείων, αλλά και αύξηση στον αριθμό νέων αθλητικών δελτίων. Το πρώτο συμβαίνει λόγω της δημιουργίας ακαδημιών μέσα από τις οποίος οι σύλογοι ενισχύουν το αγωνιστικό κομμάτι και το δεύτερο χάρη του προγράμματος Kids Athletics, το οποίο φέρνει τα παιδιά κοντά στο στίβο. Μάλιστα πέρυσι με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου το Kids Athletics εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Δημοτικών σχολείων, γεγονός που του έδωσε επιπλέον ώθηση». Ο Σεβαστής αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των προεθνικών ομάδων. «Η πολιτεία έχει κόψει τα κίνητρα και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα. Προσδοκούμαι μέσα από τις παροχές στις προεθνικές ομάδες να δυναμώσουμε τη σχέση των παιδιών με τον αθλητισμό σε μια κρίσιμη ηλικία, με αυξημένες σχολικές υποχρεώσεις με στόχο να τα κρατήσουμε στον αθλητισμό», είπε και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Επιτέλους ελπίζουμε η πολιτεία να κάτσει και να δει τι θα γίνει με τον ελληνικό αθλητισμό».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος: «Για να φτιάξουμε κάτι χρειαζόμαστε στάδια. Οι αθλητές μας αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να αναζητήσουν λύσεις εκτός χώρας προκειμένου να δουλέψουν σωστά», είπε αρχικά ο εθνικός προπονητής και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μεγάλη συνεργασία ανάμεσα στους προπονητές μας. Η χρονιά που πέρασε μας έφερε επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες, κάτι που δείχνει πως γίνεται δουλειά από τη βάση. Η ομοσπονδία βρίσκεται κοντά στα παιδιά της επαρχίας και στηρίζει τους επόμενους πρωταγωνιστές. Από εκεί και πέρα η ομοσπονδία στέλνει προπονητές της σε σεμινάρια στο εξωτερικό, κάνει καμπ μέσα από τα οποία τα νέα παιδιά κοινωνικοποιούνται και γίνονται ομάδα αι φυσικά βοηθάει τους αθλητές με τις υποτροφίες». Ο Ευαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του ντόπινγκ… « Μηδενική ανοχή στο θέμα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών».

Δείτε την τοποθέτηση του Προέδου του ΣΕΓΑΣ σχετικά με το πόρισμα του εισαγγελέα για τα οικονομικά, που απαντά σε όσους συκοφάντησαν την ομοσπονδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ