ΣΤΙΒΟΣ

Ο Καραλής βραβεύτηκε από την IAAF για το Παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Καραλής βραβεύτηκε από την IAAF για το Παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Εμμανουήλ Καραλής παρευρέθηκε στο Γκαλά της IAAF οπου και βραβεύτηκε για το Παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 που έκανε

Το βράδυ της Τρίτης (04/12) πραγματοποιήθηκε το Γκαλά της IAAF στο Μονακό όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές για το 2018. Ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο 19χρονος πρωταθλητή του επί κοντώ βραβεύτηκε για το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε κάνει τον περασμένο χειμώνα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, στο πλαίσιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου είχε ξεπεράσει τα 5,78 μ., επίδοση που ήταν παγκόσμιο ρεκόρ Κ20.

Ο ταλαντούχος πρωταθλητής, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan, εισήλθε στην εκδήλωση μαζί με τον μεγάλο αντίπαλο και καλό του φίλο, Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο Σουηδός ήταν εκείνος που του πήρε λίγο αργότερα το παγκόσμιο ρεκόρ φτάνοντας το μέχρι το 6,05μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που διεξήχθη στο Βερολίνο.

Ο Καραλής βραβεύτηκε από την IAAF για το Παγκόσμιο ρεκόρ

* Το βραβείο που παρέλαβε ο Εμμανουήλ Καραλής

Από εκεί και πέρα αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Κατρίν Ιμπαργκουέν ήταν οι μεγάλοι νικητές στο Γκαλά της IAAF. Ο Κενυάτης κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο χάρη στο παγκόσμιο ρεκόρ με 2.01.39, το οποίο πέτυχε στον μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο Κιπτσόγκε έγινε ο πρώτος αθλητής του μαραθωνίου, που αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την IAAF.

Στις γυναίκες, κορυφαία αναδείχθηκε η Κατρίν Ιμπαργκουέν, που για μία ακόμη χρονιά ήταν εντυπωσιακή. Η Κολομβιανή κατέκτησε το διαμάντι τόσο στο τριπλούν, όσο και στο μήκος, ενώ κατάφερε να κάνει το ίδιο νταπλ και στο διηπειρωτικό κύπελλο. Κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο φοβερός Αρμαντ Ντουπλάντις, ο άλτης των 6,05 μ. στο επί κοντώ, ενώ κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων Σάντι ΜακΛάουλιν.

Ο Καραλής βραβεύτηκε από την IAAF για το Παγκόσμιο ρεκόρ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ