Ο ελληνικός στίβος στο Γκαλά της IAAF στο Μονακό

Ο ελληνικός στίβος στο Γκαλά της IAAF στο Μονακό

Η Γ΄αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη θα εκπροσωπήσει επάξια τον ελληνικό στίβο στο Gala της ΙΑΑΦ, αφού θα παραλάβει το βραβείο «Γυναίκα στον αθλητισμό».

Στο Μονακό βρίσκονται ήδη ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές του σήμερα, αλλά και του παρελθόντος. Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή – με μόνη εξαίρεση το 2015- έτσι και φέτος η IAAF θα υποδεχθεί τους προσκεκλημένους της στην έδρα της, στο Μονακό για το Γκαλά ανάδειξης των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, το Σάββατο (3/12),  θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι αθλητές σε άνδρες και γυναίκες. Μια διάκριση που δίδεται από το 1988, όταν κορυφαίοι αναδείχθηκαν οι σπουδαίοι Καρλ Λιούς και Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ.

Τρεις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες είναι οι φιναλίστ και ένας από αυτούς στην καθεμία από τις δύο κατηγορίες, θα αναδειχθούν νικητές στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι Γιουσέιν Μπολτ (100μ.-200 μ.), Μο Φάρα (10.000 μ.) και  Γουέιντ Βαν Νίεκερ (400 μ. εμπ.) στους άνδρες και οι Αλμάζ Αγιάνα, Ιλέιν Τόμσον και Ανίτα Βλόνταρτσικ στις γυναίκες διεκδικούν τον φετινό τίτλο.

Στη φετινή εκδήλωση θα υπάρχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Η Γ΄αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη θα εκπροσωπήσει επάξια τον ελληνικό στίβο, αφού θα παραλάβει το βραβείο «Γυναίκα στον αθλητισμό». Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση για την Αργειτάκη- και τον ελληνικό στίβο -, που από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται με τον στίβο από διάφορα πόστα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο του. Παράλληλα η Ξένια Αργειτάκη κατάφερε μέσα από τη δράση της να παίξει καθοριστικό ρόλο και στην εξέλιξη του γυναικείου αθλητισμού, που είναι το ζητούμενο της IAAF στη συγκεκριμένη βράβευση.

Στο Μονακό θα βρίσκεται και ο Β’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Δημάκος. Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου θα απονείμει βραβεία και σε άλλες κατηγορίες, ενώ θα τιμήσει και ανθρώπους που πρόσφεραν στο παρελθόν.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24