ΣΤΙΒΟΣ

Ντόπινγκ: O κορονοϊός και το μήνυμα σε όσους σκέφτονται να ντοπαριστούν

The latest Berlinger Special BEREG-Kit for human urine doping testing with A and B sample bottles stands posed for photographs in London, Monday, Dec. 12, 2016. World Anti-Doping Agency investigator Richard McLaren found that FSB agents tampered with samples during the 2014 Sochi Winter Olympics, leaving no sign of scratches or marks to untrained eyes. (AP Photo/Matt Dunham)
The latest Berlinger Special BEREG-Kit for human urine doping testing with A and B sample bottles stands posed for photographs in London, Monday, Dec. 12, 2016. World Anti-Doping Agency investigator Richard McLaren found that FSB agents tampered with samples during the 2014 Sochi Winter Olympics, leaving no sign of scratches or marks to untrained eyes. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Σκληρό μήνυμα σε όσους σκέφτονται να ντοπαριστούν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση με τον κορονοϊό έστειλαν WADA και AIU.

Ο κορονοϊός δεν έχει παγώσει μόνο τους αγώνες, αλλά και την μάχη κατά του ντόπινγκ. Τα περισσότερα εργαστήρια έχουν μπει στη μάχη κατά του covid 19, ενώ επί της ουσίας οι έλεγχοι έχουν σταματήσει.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι γίνεται με τους αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών αυτό το διάστημα.

Για αυτό το λόγο WADA και AIU έστειλαν το μήνυμα τους προς όσους σκέφτονται να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Για τον Παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ το μήνυμα φρόντισε να στείλει ο Γουίτολντ Μπάνκα. εκπροσωπήθηκε από

Ο πρόεδρος της WADA σε συνέντευξη που έδωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων έστειλε προειδοποίηση σε όσους αθλητές επιλέξουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση με τον κορονοϊό. "Οι αθλητές κοροϊδεύουν τον εαυτό τους αν πιστέυουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν το χάος που έχει προκληθεί παγκοσμίως με τον κορονοϊό για να ντοπαριστούν. Οι κατά τόπους οργανισμοί θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα που έχουν για να τους πιάσουν" είπε μεταξύ άλλων.

Όσοι ντοπαριστούν θα χάσουν δύο Ολυμπιακούς Αγώνες

Την ίδια ώρα η Athletics Integrity Unit (AIU) το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Εκπρόσωπός του τόνισε πως μαζί με τον WADA θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους καθαρούς αθλητές.

Παράλληλα, επεσήμανε σε όσους επιχειρήσουν να ντοπαριστουν τώρα πως εάν πιαστούν θα χάσουν δύο Ολυμπιακούς Αγώνες: "Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα των αγώνων του Τόκιο και πως όλοι όσοι προσπαθήσουν να κλέψουν από τώρα μέχρι τη διεξαγωγή των Αγώνων θα πιαστούν.

Πρέπει να σκεφτούν οι αθλητές ότι θα χάσουν τόσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όσο και εκείνους στο Παρίσι εάν προσπαθήσουν να κλέψουν" ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ