Ντιάκ: Διετής φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου

Ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, Λαμίν Ντιάκ, τιμωρήθηκε με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ επειδή συγκάλυπτε υποθέσεις ντόπινγκ Ρώσων αθλητών.

Οι μπελάδες με τις γαλλικές Αρχές για τον Λαμίν Ντιάκ συνεχίζονται. Ο Ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου τιμωρήθηκε με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ επειδή συγκάλυπτε υποθέσεις ντόπινγκ Ρώσων αθλητών.

Ο Ντιάκ μαζί με τον γιο του είχαν εμπλακεί στο παρελθόν και σε άλλες υποθέσεις που αφορούσαν δωροδοκία για την ανάληψη διοργανώσεων από πόλεις (πχ Ντόχα και Ρίο).

Οι έρευνες για τις υποθέσεις που τους αφορούν έχουν ξεκινήσει από το 2014 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση ο Λαμίν Ντιάκ κρίθηκε ένοχος για συγκάλυψη ντόπινγκ Ρώσων αθλητών την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Για την ακρίβεια ο Ντιάκ, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, φέρεται να έλαβε περίπου τρία εκατομμύρια για να καλύψει συγκεκριμένες υποθέσεις αθλητών. Υπενθυμίζουμε ότι ο 87χρονος σήμερα πρώην πρόεδρος της IAAF βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό από το 2015 όταν και άρχισε να φαίνεται το μέγεθος των υποθέσεων που είχε εμπλακεί.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.