ΣΤΙΒΟΣ

Νέα πρωτιά με ρεκόρ για τη Στεφανίδη

Greece's Ekaterini Stefanidi competes in the women's pole vault final, during the athletics competitions of the 2016 Summer Olympics at the Olympic stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 19, 2016. (AP Photo/Matt Slocum)
Greece's Ekaterini Stefanidi competes in the women's pole vault final, during the athletics competitions of the 2016 Summer Olympics at the Olympic stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 19, 2016. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνέχισε το αήττητο σερί της αφού ξεπέρασε τα 4.83μ. στο μίτινγκ της Λεβάν και έκανε την καλύτερη της επίδοση για φέτος.

Αήττητη για 18η συνεχή εμφάνιση παρέμεινε η Κατερίνα Στεφανίδη, που μπορεί να χρειάστηκε να κάνει περισσότερα άλματα απ΄ότι μας έχει συνηθίσει ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να ανέβει στα 4,83 μέτρα.

Η 27χρονη αθλήτρια, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan, αγωνίστηκε σε ισόπεδο και όχι υπερυψωμένο διάδρομο και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που χρειάστηκε περισσότερα άλματα για να βρει το ρυθμό της.

Η άλτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα της με χαμένο άλμα στα 4,62 μ. και στη συνέχεια ξεπέρασε με την τρίτη τα 4,72 μέτρα. Έπειτα χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια στα 4,83 μ. για να βελτιώσει για τρίτο διαδοχικό αγώνα το φετινό της ρεκόρ, αλλά και το ρεκόρ διοργάνωσης (δύο φορές). Η ολυμπιονίκης του Ρίο, στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 4,91 μέτρα.

Η Στεφανίδη έχει κάνει φέτος τέσσερις αγώνες και στους τρεις από αυτούς έχει τελειώσει με άλμα πάνω από τα 4,80 μέτρα. Η σταθερότητα της σε αυτά τα ύψη την κάνει να ξεχωρίζει από τις βασικές της αντιπάλους, καθώς αναμφίβολα αυτή τη στιγμή είναι η πιο αξιόπιστη άλτρια στον πλανήτη. Η προπόνηση της Στεφανίδη θα συνεχιστεί στην Αθήνα, έως τον επόμενο αγώνα της στις 25 Φεβρουαρίου στη Γλασκώβη, που θα είναι και ο τελευταίος της πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δεύτερη στο μίτινγκ ήταν η Νινόν Γκιγιόν Ρομαρέν (Γαλλία) με 4.52μ. και τρίτη η Γερμανίδα Καταρίνα Μπάουερ με 4.42μ.

Photo credits: AP Photo/Matt Slocum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ