ΣΤΙΒΟΣ

Μπολτ και Αγιάνα κορυφαίοι της χρονιάς, σπουδαία διάκριση για Αργειτάκη

Μπολτ και Αγιάνα κορυφαίοι της χρονιάς, σπουδαία διάκριση για Αργειτάκη

Για έκτη φορά στην καριέρα του ο Γιουσέιν Μπολτ κλείνει τη χρονιά με το βραβείο της IAAF για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο. Στις γυναίκες κορυφαία αναδείχθηκε η Αλμάζ Αγιάνα. Σπουδαία διάκριση για Αργειτάκη.

Για έκτη φορά στην διάρκεια της καριέρα του ο Γιουσέιν Μπολτ κλείνει τη χρονιά έχοντας στην βιβλιοθήκη του, το βραβείο της IAAF για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο. Ο κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων στο Ρίο αναδείχθηκε δικαίως κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, στο Γκαλά της IAAF στο Μονακό, και έγινε ο πρώτος, που καταφέρνει να αποσπάσει τον συγκεκριμένο τίτλο για έκτη φόρα.

Στις γυναίκες κορυφαία αναδείχθηκε η Αλμάζ Αγιάνα, η αθλήτρια που κατάφερε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο στα 10.000 μ. καταρρίπτοντας παράλληλα και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό στίβο ήταν η βράβευση της Ξένιας Αργειτάκη. Η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τιμήθηκε με το βραβείο «Γυναίκα στον αθλητισμό» και επιβραβεύθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο η ουσιαστική παρουσία της στον αθλητισμό, από τα χρόνια που ήταν αθλήτρια μέχρι σήμερα.

Μπολτ και Αγιάνα κορυφαίοι της χρονιάς, σπουδαία διάκριση για Αργειτάκη

Η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον χώρο ως αθλήτρια, σημειώνοντας σπουδαίες διακρίσεις στα 800 μέτρα. Μεταξύ άλλων ήταν κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ νεανίδων στα 800 μ., ενώ συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας το 1975 στην Αθήνα.

Με το τέλος της αθλητικής της καριέρας, δούλεψε ως προπονήτρια κι έπειτα ασχολήθηκε με τον σωματειακό αθλητισμό, που ήταν και το σκαλοπάτι για να μπει στα διοικητικά της ομοσπονδίας. Η κ. Αργειτάκη κάνει Ακαδημαϊκή καριέρα, καθώς είναι Επίκουρος καθηγήτρια στη ΣΕΦΑΑ Αθηνών.

Δύο αθλητές που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έχοντας μπροστά τους μέλλον στον αθλητισμό, η Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο) και ο Αντρέ Ντε Γκράσε (Καναδάς) απέσπασαν τον τίτλο των κορυφαίων στην κατηγορία «Ανερχόμενοι αθλητές». Η Τιάμ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο, ενώ ο Ντε Γκράσε ήταν δεύτερος στα 200 μ. και τρίτος στα 100 μέτρα.

Προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Χάρι Μάρα, ο Αμερικανός που οδήγησε τον Αστον Ιτον στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο δέκαθλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ