ΣΤΙΒΟΣ

Μεσογειακοί Αγώνες Κ-23: Χρυσό μετάλλιο ο Καραλής στο επί κοντώ!

Μεσογειακοί Αγώνες Κ-23: Χρυσό μετάλλιο ο Καραλής στο επί κοντώ!
EUROKINISSI SPORTS

Επανεμφάνιση Καραλή με 5,55 μ. και χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων στο Μιραμάς της Γαλλίας. Ντεμπούτο με ατομικό ρεκόρ για τον Μουζενίδη, έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα ήταν η επανεμφάνιση του Εμμανουήλ Καραλή στην αγωνιστική δράση, περίπου δέκα μήνες από τον τελευταίο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Ο πρωταθλητής μας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan, ξεπέρασε τα 5,55 μ. κατέκτησε την πρώτη θέση στο επί κοντώ στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 στο Μιραμάς και έδειξε πως πολύ σύντομα θα μπορέσει να κινηθεί σε επίπεδα που θα του επιτρέπουν τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργάνωσεις.

Ο 20χρονος στη συνέχεια έχασε στις λεπτομέρειες το 5,65μ., ύψος που είναι όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ωστόσο έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε.

Ο άλτης του Ανδρέα Τσώνη θα συνεχίσει τους αγώνες του στο Παρίσι (27/1) εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα και να κυνηγήσει το όριο για το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, τον πρώτο του στόχο για το 2019.

Ο Καραλής χρειάστηκε λίγο χρόνο να βρει τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο, αφού ξεκίνησε με δύο άκυρα στα 5,35 μ., ωστόσο στη συνέχεια ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,45 μ. και με την δεύτερη τα 5,55 μέτρα.

Ο τελευταίος αγώνας του Καραλή ήταν στις 4 Μαρτίου όταν και κατάλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 5,80 μέτρα. Ο νεαρός στη συνέχεια τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μείνει για μεγάλο διάστημα μακριά από την δράση.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ

Το ατομικό του ρεκόρ στον πρώτο του αγώνα της χρονιάς στην κατηγορία των Νέων βελτίωσε ο Οδυσσέας Μουζενίδης. Ο 20χρονος αθλητής αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 και επικράτησε των αντιπάλων του με βολή στα 18,62 μ., επίδοση καλύτερη από το 18,30 μ. που είχε πετύχει το 2017 ως έφηβος με την ανδρική σφαίρα.

Παράλληλα ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ έδειξε να έχει ξεπεράσει απόλυτα τον τραυματισμό στον ώμο, που τον έστειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο χειρουργείο.

Ο Μουζενίδης, ο οποίος είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 18,42 μ., στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν ξεμπέρδεψε και με το όριο συμμετοχής (18,00 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το καλοκαίρι στο Γκέβλε. Οι Καραχάν (Τουρκία) και Γκουεχασείμ (Γαλλία) κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση στη σφαιροβολία με 17,69 μ. και 17,19 μ., αντίστοιχα.

Μακριά από τις δυνατότητες της έμεινε η Βαρβάρα Γρίλλου, που ήταν τέταρτη στη σειρά της στα 400 μ. με 61.18. Η αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία στις επόμενες εμφανίσεις της να δείξει τις ικανότητες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ