ΣΤΙΒΟΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στην Στεφανίδη

ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Το επί κοντώ των γυναικών θα είναι το κορυφαίο αγώνισμα στο Filothei Women Gala, το οποίο διοργανώνει ο ΑΟ Φιλοθέης και θα δώσει το παρών η Κατερίνα Στεφανίδη. Στην Οστράβα οι Φιλιππίδης, Τεντόγλου και Τσάκωνας, χειρουργήθηκε ο Μπατζάβαλης.

Το επί κοντώ των γυναικών θα είναι το κορυφαίο αγώνισμα στο Filothei Women Gala, το οποίο διοργανώνει ο ΑΟ Φιλοθέης με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, το απόγευμα της Τετάρτης (13/6), στο στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης".

Η Κατερίνα Στεφανίδη, μπορεί ακόμη να μην έχει βρεθεί στο αγωνιστικό επίπεδο που θα θέλει, όμως, αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αντίθετα, η Ελληνίδα έχει ξεπεράσει τους πόνους, έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό μέρος της χαμένης προπόνησης και είναι έτοιμη να κυνηγήσει μια καλή παρουσία.

Η Στεφανίδη θα συνεχίσει τη σεζόν με έδρα την Ελλάδα και με απώτερο στόχο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετάσχει η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 Γιάρισλει Σίλβα, αλλά και η Ρωσίδα Ολγα Μουλίνα. Η Ελένη Πόλακ θέλει να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις στη σεζόν και να βελτιώσει το 4,45 μ., που είναι το ρεκόρ της. Το άλμα που θα τη στείλει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τάμπερε ψάχνει η Αριάδνη Αδαμοπούλου, που την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τα 4,12 μ. και χρειάζεται άλμα στα 4,15 μ. για να ταξιδέψει στη Φινλανδία. Το όριο (3,80 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 κυνηγά η Εύα Κοτσαχείλη.

Σε πολύ καλή κατάσταση είναι και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που πριν λίγες ημέρες τερμάτισε σε 13.08 τα 100 μ. εμπ. και έπιασε το όριο για το Βερολίνου.

Στο μήκος επέλεξε να αγωνιστεί η Βούλα Παπαχρήστου, προκειμένου να μην επιβαρύνει τη φλεγμονή στη φτέρνα, με συμμετοχή στο τριπλού. Στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετάσχει και η Λίλη Αλεξούλη με φετινό 6,55 μ. με κανονικές συνθήκες.

Στο ύψος η Λαβέρν Σπένσερ είναι το μεγάλο όνομα, αφού έχει ατομικό ρεκόρ 1,98 μ. και φέτος έχει ξεπεράσει τα 1,95 μέτρα. Ξεχωρίζει ακόμη η Ντουσάνοβα από το Ουζμπεκιστάν, αλλά και η Ιωάννα Ζάκκα με φετινό 1,80 μέτρα.

Δείτε τις συμμετοχές:

Το πρόγραμμα (18.00, ΕΡΤ2):

16.10 Υψος (ΠΚ-Κ-Ν)

16.40 Μήκος (ΠΚ-Κ-Ν)

18.00 Επί κοντώ

18.05 100 μ. εμπ.(Κ)

18.10 Μήκος– Τριπλούν

18.20 100 μ. εμπ.

18.30 Υψος

18.40 50 μ ΑΟΦ (6-7 ΣΕΙΡΕΣ)

19.15 100 μ. (ΠΚ-Κ-Ν)

19.35 100 μ.

ΣΤΗΝ ΟΣΤΡΑΒΑ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

Στην Οστράβα θα γίνει την Τετάρτη (13/6) ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπη, το Golden Spike της Οστράβα, το οποίο ανήκει στην σειρά Challenge της IAAF. Το ιστορικό μίτινγκ, παραδοσιακά συγκεντρώνει κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου, ανάμεσα σε αυτά είναι και κορυφαίοι Ελληνες πρωταθλητές.

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τους αγώνες του στη σεζόν και να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 5,55 μ. στο επί κοντώ, που έχει φέτος. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών και πλέον μέσα από τους αγώνες επιδιώκει να βρει τον ρυθμό του. Στον ίδιο αγώνα μετέχει ο Σαμ Κέντρικς με φετινό 5,84 μ., αλλά και ο Σον Μπαρμπερ που έχει ανέβει φέτος πάνω από τα 5,92 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Πολωνού Πάβελ Βογιεκόβσκι.

Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν και στην Οστράβα θα κυνηγήσει να βελτιώσει το φετινό του 8,19 μέτρα. Ο νεαρός πριν λίγες ημέρες σημείωσε 8,05 μ. στο Diamond League της Στοκχόλμης. Στην Οτσράβα θα είναι ο αθλητής που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο, ο Γιαν Ετσεβαρία, που στην Στοκχόλμη "προσγειώθηκε" στα 8,83 μ. (2,1) και έκανε όλο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνον.

Στα 200 μ. θα πάρει θέση εκκίνησης ο Λυκούργος Τσάκωνας, που ευελπιστεί κάτι καλύτερο από το 20.72 στο παγωμένο Τούρκου. Ο πρωταθλητής μας έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 20.62, στο μίτινγκ "Χανιά 2018". Τα 200 μ. θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αφού εκεί θα είναι ο Νοτιοαφρικανός Κλάρενς Μιουνιάι με 19.69, που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμος, αλλά και ο Τούρκος Ραμίλ Γκουλίεβ με 19.90.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΤΖΑΒΑΛΗΣ

Τέλος, σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε τη Δευτέρα (11/6) ο Πάρης Μπατζάβαλης από τους γιατρούς Διονύση Χίσσα και Χρήστο Σινωπίδη, στο Metropolitan. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια προπόνησης με βάρη στη θωρακική μοίρα και κρίθηκε αναγκαία η λύση του χειρουργείο. Ο αθλητής, ο οποίος θα χάσει τη φετινή σεζόν θα μπει άμεσα και για τους επόμενους μήνες σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ