ΣΤΙΒΟΣ

Με το "καλημέρα" πρωτιά για τον Τεντόγλου με σούπερ επίδοση

Greece's Miltiadis Tentoglou makes an attempt in the men's long jump final at the European Athletics Championships in Berlin, Germany, Wednesday, Aug. 8, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Greece's Miltiadis Tentoglou makes an attempt in the men's long jump final at the European Athletics Championships in Berlin, Germany, Wednesday, Aug. 8, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε χθες (31/1) τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, στο Μπόχουμ της Γερμανίας και αναδείχθηκε νικητής στο μήκος με άλμα στα 8,07 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε χθες (31/1) τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, στο Μπόχουμ της Γερμανίας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε νικητής στο μήκος με άλμα στα 8,07 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια, σε έναν αγώνα που κράτησε πάνω από δύο ώρες, παρότιμετείχαν σε αυτόν μόλις πέντε αθλητές!

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με άλμα στα 7,45 μ., ωστόσο στην πορεία κατάφερε να βρει το ρυθμό του και να συνεχίσει διαδοχικά στα 7,67 μ., 7,73 μ., 7,76 μ., 8,07 μ. και 7,84 μέτρα. Δεύτερος πίσω από τον Έλληναπρωταθλητή ήταν ο δευτεραθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) με 8,02 μέτρα.

Ο Τεντόγλου θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στην Οστράβα στις 5 του μηνός. Ο 21χρονος με το 8,07 μ. βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας στο μήκος,πίσω από το 8,10 μ. του Μόντλερ. Παράλληλα ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά κι έδειξε πως και φέτος θα είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, όπως με συνέπεια κάνει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Τεντόγλου πέτυχε κι ένα άτυπο ρεκόρ, αφού το 8,07 μ. είναι το καλύτερο ντεμπούτο που έχε καταγράψει στην καριέρα του.

AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ