ΣΤΙΒΟΣ

Μαρακάκης: "Οι αθλητές θα καλούνται ως μάρτυρες κατηγορίας!"

Μαρακάκης: "Οι αθλητές θα καλούνται ως μάρτυρες κατηγορίας!"
Μαρακάκης

Ο νομικός εκπρόσωπος της Φανής Χαλκιά, Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" για την ομόφωνη απαλλαγή της Φανής Χαλκιά από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών (AUDIO).

Ο νομικός εκπρόσωπος της Φανής Χαλκιά, Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλου, Ευάγγελο Μίχο και Γιάννη Σερέτη για την αθώωση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων .

Ο Γιάννης Μαρακάκης εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Για εμάς είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Φαίνεται ότι έπεσε λίγο περισσότερο φως σε μια υπόθεση που ταλάνιζε το πανελλήνιο από το 2008 αλλά έχει τα... πλοκάμια της μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι ελληνικές αρχές αφενός αναγνωρίζουν ότι δεν μπορεί να καταλογιστεί με δόλο η χρήση αυτής της ανθρωποκτόνου ουσίας, της γνωστής Μ3 που είχε μολύνει την ελληνική αγορά το 2008. Για πρώτη φορά φέτος γίνονται κάποιες συντονισμένες προσπάθειες για να αποτραπεί η περαιτέρω εισαγωγή νοθευμένων σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από το εξωτερικό".

Πρόσθεσε, δε, πως: "Γενικότερα υπήρχε εισαγωγή ειδών από το εξωτερικό. Από γνωστές και μη εταιρείες και η διάθεσή τους ήταν ελεύθερη στην ελληνική αγορά, στα ράφια των καταστημάτων συμπληρωμάτων διατροφής αλλά και στα φαρμακεία".

Σε ό,τι αφορά την αθώωση της Φανής Χαλκιά από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων: "Το Εφετείο δέχτηκε ομόφωνα ότι πρέπει να κριθεί αθώα λόγω αμφιβολιών! Είναι μια απόφαση που ακολούθησε και πολλές άλλες αθλητών οι οποίοι είχαν συλληφθεί με αυτή την ουσία στο σύστημά τους. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την μη εμπλοκή των αθλητών σε αυτό το σύστημα. Απεναντίας, μετά από δικές μας καταγγελίες, από το 2011 και ύστερα, φέρονται ως κατηγορούμενοι πλέον οι ιδιοκτήτες, οι εισαγωγείς και οι αντιπρόσωποι αυτών των εταιρειών στην Ελλάδα που μόλυναν την ελληνική αγορά και τα ράφια των φαρμακείων! Οι αθλητές θα καλούνται όχι ως κατηγορούμενοι αλλά ως μάρτυρες κατηγορίας! Ως άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ξεδιαλύνονται αυτές οι υποθέσεις. Έχουμε κάνει δεκάδες ελέγχους και έχουν βρεθεί πάρα πολλά επίσημα νοθευμένα σκευάσματα που έχουν οδηγήσει σε θετικά δείγματα ντόπινγκ...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ