ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Πρόγευση τελικού στα προκριματικά των 5.000μ.

Kenya's Hellen Onsando Obiri, center, wins a Women's 5000m heat during the World Athletics Championships in London, Thursday, Aug. 10, 2017. (AP Photo/David J. Phillip)
Kenya's Hellen Onsando Obiri, center, wins a Women's 5000m heat during the World Athletics Championships in London, Thursday, Aug. 10, 2017. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Δίχως τη μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά των 5.000μ. με τις Έλεν Ομπίρι (Κένυα) και Αλμάζ Αγιάνα (Αιθιοπία) να προετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό.

Ολοκληρώθηκαν και οι δύο προκριματικές σειρές των 5.000μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου με τα μεγάλα φαβορί να κλείνουν θέση για τον τελικό της Κυριακής (13/08, 21.35). Η μόνο αξιοσημείωτη απουσία θα είναι αυτή της Γκενζέπε Ντιμπάμπα.

Η αθλήτρια από την Αιθιοπία δεν συμμετείχε καν στον αγώνα με τις πληροφορίες σχετικά με την απουσία της να είναι ένα μυστήριο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει προσβληθεί και εκείνη από τον ιό όπως έχει συμβεί και με άλλους αθλητές, άλλοι ότι έχει πρόβλημα τραυματισμού (συγκεκριμένα στην πλάτη) και άλλοι ότι απλά επέλεξε να αποσυρθεί επειδή δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Επίσημη ενημέρωση ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι τώρα.

Από εκεί και πέρα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι έγινε ότι περιμέναμε. Στην πρώτη σειρά είχαμε μία πρόγευση τελικού με την Έλεν Ομπίρι (Κένυα) να παίρνει τελικά τη νίκη με 14:56.70 και την Αλμάζ Αγιάνα να την ακολουθεί με Αλμάζ Αγιάνα με 14:57.06.

Στη δεύτερη σειρά η Χαντλ έδωσε το ρυθμό, ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά λίγο έλειψε να μείνει εκτός τελικού αφού στο τέλος έμεινε από δυνάμεις. Η Λετεσενμπέτι Γκιντέι ήταν εκείνη που πήρε την πρώτη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με 14:59.34.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δύο προκριματικών:

Λονδίνο 2017: Πρόγευση τελικού στα προκριματικά των 5.000μ.

Photo credits: AP Photo/David J. Phillip

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ