ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Ο Βάρχολμ έγραψε ιστορία στο Λονδίνο

Norway's Karsten Warholm celebrates winning the gold medal in the Men's 400m hurdles during the World Athletics Championships in London Wednesday, Aug. 9, 2017. (AP Photo/David J. Phillip)
Norway's Karsten Warholm celebrates winning the gold medal in the Men's 400m hurdles during the World Athletics Championships in London Wednesday, Aug. 9, 2017. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Ο Κάρστεν Βάρχολμ με χρόνο 48.35 ήταν ο μεγάλος νικητής στα 400μ. με εμπόδια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου και έγινε ο πρώτος Νορβηγός μετά από 30 χρόνια που το καταφέρνει.

Μπορεί φέτος να ήταν σε εξαιρετική κατάσταση ωστόσο ελάχιστοι περίμεναν ότι θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. με εμπόδια. Ο Κάρστεν Βάρχολμ τους διέψευσε όλους και "χόρεψε" μέσα στη βροχή.

Ο 21χρονος Νορβηγός με χρόνος 48.35 πήρε το χρυσό μετάλλιο και έγραψε ήδη το όνομα του στην ιστορία του Νορβηγικού στίβου.

Αυτό ήταν το έβδομο χρυσό μετάλλιο για τη σκανδιναβική χώρα στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων στίβου και το πρώτο της από το 2009 όταν ο Αντρέας Θορκιλντσεν ήταν πρώτος στον ακοντισμό στο Βερολίνο. Για να βρούμε άλλο χρυσό μετάλλιο των Νορβηγών σε δρομικό αγώνισμα θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω στο 1987 όταν η Ίνγκριντ Κρίστιανσεν ήταν πρώτη στα 10.000 μέτρα στη Ρώμη.

Δεύτερος στην κούρσα ήταν ο Γασμανι Κοπέλο από την τουρκία με 48.49 και τρίτος ο Αμερικανός Κέρον Κλέμεντ με 48.52. Μεγάλος άτυχος ήταν ο Αμπντεραχαμάν Σάμπα από το Κατάρ ο οποίος σκόνταψε στο τελευταίο εμπόδιο και ενώ ήταν τρίτος έχασε το βηματισμό του και τελικά τερμάτισε έβδομος με 49.74.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού

Λονδίνο 2017: Ο Βάρχολμ έγραψε ιστορία στο Λονδίνο

Photo credits: AP Photo/David J. Phillip

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ