ΣΤΙΒΟΣ

Μπολτ: "Δεν μετανιώνω για τίποτα"

Μπολτ: "Δεν μετανιώνω για τίποτα"

Ο Γιουσέιν Μπολτ παραδέχτηκε την ήττα του στον τελικό των 100 μέτρων, μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους Γκάτλιν και Κόουλμαν και έκανε αποτίμηση της δικής του διαδρομής στον στίβο μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο.

Ο Γιουσέιν Μπολτ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τεράστια καριέρα του όπως ακριβώς φανταζόταν. Αυτό δεν μειώνει τίποτα από την πορεία του, δεν μειώνει στο ελάχιστο τα επιτεύγματά του, ούτε ότι πρόκειται για τον κορυφαίο σπρίντερ όλων των εποχών.

Ο 31χρονος Τζαμαϊκανός ήθελε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στο κύκνειο άσμα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνου, όμως έμεινε στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Αμερικανός, Τζάστιν Γκάτλιν, κατάφερε να... σοκάρει τους πάντες στο Ολυμπιακό Στάδιο και να τερματίσει πρώτος, ενώ δεύτερος ήρθε ο άνθρωπος που θέλει να γίνει "νέος Μπολτ" και να γράψει την δική του λαμπρή ιστορία, ο επίσης Αμερικανός, Κρίστιαν Κόουλμαν.

"Απλά λυπάμαι που δεν κατάφερα να τελειώσω με μια νίκη. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει τίποτα για μένα. Νομίζω ότι έχασα την κούρσα από έναν σπουδαίο αντίπαλο. Πρέπει να είσαι στα καλύτερά σου για να νικήσεις τον Γκάτλιν και εγώ δεν ήμουν. Τον σέβομαι ως αντίπαλο, πάντα εκτιμούσα να αγωνίζομαι εναντίον του και είναι πολύ καλός άνθρωπος", ανέφερε αρχικά ο Μπολτ, ο οποίος μίλησε και για τον Κόουλμαν:

"Ήρθα τρίτος, πίσω από ένα νεαρό παιδί, το οποίο έρχεται. Είναι μεγάλο ταλέντο και έχει λαμπρό μέλλον μπροστά από μένα. Οπότε, δεν μετανιώνω για τίποτα. Βγήκα έξω και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Σίγουρα κάποια στιγμή θα σταματούσα οτιδήποτε και αν συνέβαινε - με νίκη, ήττα ή ισοπαλία. Έκανα τα πάντα για το άθλημα και τον εαυτό μου. Είναι ώρα να σταματήσω".

Για την κούρσα του τελικού, είπε πως "γνώριζα ότι αν δεν το φύγω καλά στην εκκίνηση, θα ζοριζόμουν, όμως ένιωσα ότι το είχα παρότι δεν τα κατάφερα και γι αυτό έχασα. Είναι δύσκολο. Είχα τα πάνω κάτω μου, είχα και λίγο άγχος, όμως βγήκα για να αγωνιστώ όπως πάντα και γι αυτό έκανα το καλύτερο μου. Δεν μπορείς να παραπονιέσαι γι αυτό που γίνεται. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ