ΣΤΙΒΟΣ

Γκάτλιν: "Προσπάθησα να μην ακούω τις αποδοκιμασίες του κοινού"

Γκάτλιν: "Προσπάθησα να μην ακούω τις αποδοκιμασίες του κοινού"

Τεράστια η χαρά του Τζάστιν Γκάτλιν για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ο οποίος αποθέωσε τον Γιουσέιν Μπολτ, ενώ δηλώσεις έκανε και ο Κρίστιαν Κόουλμαν.

Στην κούρσα της μιας ανάσας, ο Τζάστιν Γκάτλιν κατάφερε να τερματίσει πρώτος με χρόνο 9.92 και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο. Ο Αμερικανός σπρίντερ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε για μια ακόμη φορά, ήταν περιχαρής για το τεράστιο επίτευγμά του, ενώ δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος έβαλε τίτλους τέλους σε μια λαμπρή καριέρα.

"Είναι τόσο σουρεαλιστικό όλο αυτό. Πήδηξα στο κοινό και πανηγύρισα έξαλλα. Ο Μπολτ έχει καταφέρει τόσο πολλά στο άθλημα μας και έχει εμπνεύσει άλλους, όπως ο Κόουλμαν, για να βγουν και να αγωνιστούν.

Ο Γιουσέιν, μου είπε συγχαρητήρια, ότι το άξιζα και σημαίνει πολλά όταν το λέει εκείνος. Ξέρει πόσο σκληρά δούλεψα. Απόψε όλα ήταν για τη νίκη και κατάφερα να την πάρω", ανέφερε αρχικά ο Γκάτλιν, ενώ για τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του απάντησε:

"Το κοινό προσπάθησα να μην το ακούω. Έμεινα στον αγωνιστικό χώρο και διατήρησα την ενέργεια μου, καταφέρνοντας ό,τι κατάφερα. Όσοι με αγαπούν, βρίσκονται εδώ και πανηγύρισαν, όπως και αυτοί που βρίσκονται στο σπίτι και στην πατρίδα πανηγύρισαν και σε αυτό επικεντρώνομαι. Σκέφτομαι τα πράγματα που έλεγα ότι θα κάνω εφόσον κέρδιζα και δεν έκανα τίποτα απ όλα αυτά".

Ο Γκάτλιν συνέχισε, λέγοντας πως "ήταν μία επανάληψη του 2004 στην Αθήνα, νίκησα με μικρή διαφορά και ήταν τεράστια η συγκίνηση που αισθάνθηκα. Είναι μία απίστευτη νύχτα για μένα, αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Γιουσέιν Μπολτ και το γεγονός ότι ήμασταν αντίπαλοι όλα αυτά τα χρόνια, ήταν καταπληκτικό.

Ήμασταν αντίπαλοι στο ταρτάν, αλλά στο προθερμαντήριο κάναμε πλάκα και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν "συγχαρητήρια". Δεν άξιζες τις αποδοκιμασίες. Τον ευχαριστώ γιατί με ενέπνευσε στη διάρκεια της καριέρας μου και είναι υπέροχος άνθρωπος".

ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΜΠΟΛΤ Ο ΚΟΟΥΛΜΑΝ

Ο Κρίστιαν Κόουλμαν, που πήρε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, ανέφερε με τη σειρά του: "Είναι μια ιστορική στιγμή. Ο Μπολτ είναι ένας άντρας που άλλαξε επίπεδο στο άθλημα. Είναι το είδωλό μου, μεγαλώνοντας. Είναι τιμή να πατήσω τη γραμμή μαζί του.

Ήμουν μπερδεμένος, επειδή ήξερα ότι η η ατμόσφαιρα πρόκειται να είναι ηλεκτρισμένη. Εγώ και ο Γκάτλιν τα πήγαμε καλά, βγαίνοντας έξω για να νικήσουμε. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γι αυτόν, που πήρε το χρυσό και είμαι ενθουσιασμένος για το ασημένιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ