ΣΤΙΒΟΣ

Live streaming το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου κ-23

Live streaming το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου κ-23
EUROKINISSI SPORTS

Δείτε με εικόνα και ήχο από τον ΣΕΓΑΣ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου κ-23 που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κ-23 διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα και θα είναι η τελευταία διοργάνωση της χρονιάς, με έντονη... γεύση από Μπίντγκοζ (Ευρωπαϊκό κ-23) και Γκροσέτο (Ευρωπαϊκό κ-20), αφού συμμετέχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν στις διοργανώνεις που έγιναν στις δύο πόλεις.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους, Γιάννης Κυριαζής, που επιστρέφει στην Λάρισα, στην πόλη, όπου πέρυσι έστειλε το ακόντιο στα 87,14μ. και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ.

Στη Λάρισα θα βρίσκεται και ένας άλλος κάτοχος μεταλλίου, Οδυσσέας Μουζενίδης, που μετά το χάλκινο στο Γκροσέτο θα κλείσει τη χρονιά με τον αγώνα στο "Αλκαζάρ", εκεί όπου θα είναι και ο φιναλίστ του Μπίντγκοζ, Κυριάκος Ζώτος, αλλά και ο Τάσος Λατιφλάρι.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, μετά από το σπάσιμο του κονταριού στο Γκροσέτο, θα κάτσει και πάλι απέναντι από τον πήχη, προκειμένου να αφήσει οριστικά πίσω του τον αγώνα της Ιταλίας. Ο έφηβος αθλητής θα κάνει στη Λάρισα τον τελευταίο του αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Στο επί κοντώ θα πάρει μέρος και ο Νίκος Νεράντζης, που θα προσπαθήσει να πάρει ρεβάνς για τον τελικό του Γκροσέτο.

Στο μήκος, απουσία του "χρυσού" πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος θα αγωνιστεί απευθείας στο Λονδίνο, ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με 7,74μ. από το Γκροσέτο έχει τον πρώτο λόγο. Ο Δημήτρης Μονόπωλης και ο Νίκος Ανδρικόπουλος ξεχωρίζουν στο τριπλούν Ανδρών, ενώ στις γυναίκες η Σπυριδούλα Ναζίρη, λίγες ημέρες από το ατομικό ρεκόρ στην Καβάλα, δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει το χρυσό, έχοντας ως βασική της αντίπαλο την δεύτερη πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κ-20, Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που έχει και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κατηγορία.

Δυνατός αγώνας θα γίνει στον ακοντισμό με τις φιναλίστ σε Μπίντγκοζ και Γκροσέτο Θεοδώρα Αραμπατζή και Αφροδίτη Μανιού, αντίστοιχα, αλλά και την Αθανασία Κόκκαλη, που προέρχεται από την καλή παρουσία της Καβάλας. Στον αγώνα θα είναι και η νεάνιδα πρωταθλήτρια των συνθέτων Ελένη Γκέλη. Στο μήκος, το χρυσό μετάλλιο αναμένεται να διεκδικήσουν η Ελένη Κουτσαλιάρη και η Χριστιάνα Μάρκου.

Με τον αέρα της 7ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ, θα αγωνιστεί στη σφυροβολία η Ηλιάνα Κοροσίδου, που κλείνει μια επιτυχημένη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις.

Η Άννα Κιάφα προέρχεται από το εξαιρετικό 59.16 του Γκροσέτο στα 400μ. εμπόδια και με βάση τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν δείχνει να είναι το φαβορί για την πρώτη θέση, ωστόσο η Δήμητρα Γναφάκη θα είναι εκεί με στόχο να της... κόψει το δρόμο και να κλείσει τη σεζόν με μια επίδοση καλύτερη από το φετινό της 59.65.

Από τον τελικό του επί κοντώ στο Μπίντγκοζ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Λάρισας, θα πάρει μέρος η Ελένη Πόλακ, με στόχο να βελτιώσει ακόμη και το ατομικό της 4,35μ.

Η δυνατή τετράδα του Γκροσέτο, που κατέλαβε την 6η θέση στα 4Χ100μ. με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, θα είναι στη Λάρισα για νέες γρήγορες κούρσες. Οι Κώστας Ζήκος, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Παναγιώτης Αρβανίτης και Μιχάλης Παππάς θα κάνουν στη Λάρισα την τελευταία τους κούρσα στη σεζόν. Στα σπριντ των γυναικών ξεχωρίζουν μεταξύ οι Παναγιώτα Βενιέρη, Ολυμπία Μπέκου, Κορίνα Πολίτη, Κυριακή Σαμάνη και Δέσποινα Μουρτά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η συμμετοχή των Νίκου Γαβριηλίδη και Ιβάν Μενγκλεμπέη στη σφυροβολία, αλλά και του Γιώργου Μηλιαρά στα 800 μέτρα. Ο παίδας αθλητής προέρχεται από την εξαιρετική παρουσία του Γκροσέτο, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό των 1.500μ. Στα 1.500μ. επέλεξε να μπει και ο έβδομος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκροσέτο, Θάνος Καλάκος. Ο νεαρός στην Ιταλία κατάφερε να πετύχει νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ. και να δείξει πως είναι αθλητής αγώνων.

Τον πρώτο τους αγώνα μετά το Μπίντγκοζ και τον τελευταίο τους στη σεζόν θα κάνει σε 1.500μ. και 5.000μ. αντίστοιχα, η Αναστασία Μαρινάκου και Ειρήνη - Ρία Μιχαλά. Η Αθήνα Ρέντζιου και η Ιωάννα Ζάκκα ξεχωρίζουν στο ύψος γυναικών, ενώ στη δισκοβολία η Κωνσταντίνα Σπανουδάκη. Στο ύψος Ανδρών, θα συμμετάσχει ο Αντώνης Μέρλος, λίγες ημέρες από τη συμμετοχή του στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κ-20.

Αγωνίσματα χωρίς προκριματικό

Η Οργανωτική Επιτροπή, μετά από την εξέταση των συμμετοχών, αποφάσισε να μην διεξαχθούν προκριματικοί στα αγωνίσματα των γυναικών 800μ. και επί κοντώ, που επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή το πρωί.

Θυμίζουμε ότι με προηγούμενη ανακοίνωση σχετικά με το πρωτάθλημα της Λάρισας, δεν θα διεξαχθούν προκριματικοί και στα παρακάτω αγωνίσματα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Σφυροβολία Ανδρών

Άλμα σε Ύψος Γυναικών

100μ. με Εμπόδια Γυναικών

Δισκοβολία Γυναικών

Άλμα Επί Κοντώ Ανδρών

110μ. με Εμπόδια Ανδρών

Ακοντισμός Γυναικών

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Σφυροβολία Γυναικών

Άλμα σε Ύψος Ανδρών

800μ Γυνναικών

Επί κοντω Γυναικών

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ