ΣΤΙΒΟΣ

Καταδίκη Κυτέα για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Καραλή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επέβαλλε στον Ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Κυτέα ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για ένα έτος, με αναστολή, για τις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του Εμμανουήλ Καραλή.

Την απόφαση να τιμωρήσει τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Κυτέα με απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχή στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για ένα έτος για τις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του Εμμανουήλ Καραλή αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και είναι προσαυξημένη κατά έξι μήνες σε σχέση με την αρχική απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής. Ο κ. Κυτέας θα εκτίσει την άνωθεν ποινή σε περίπτωση που υποπέσει εκ νέου σε παράπτωμα.

Θυμίζουμε πως οι τέσσερις ένορκες καταθέσεις (μεταξύ των οποίων δύο αθλητριών και ενός αθλητή του στίβου), όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τουSport24.gr, επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του Εμμανουήλ Καραλή για τις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του από τον Δημήτρη Κυτέα.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ συζητήθηκε η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για την καταγγελία του αθλητή Εμμανουήλ Καραλή σε βάρος του προπονητή Δημήτρη Κυτέα.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της η Δικαστική Επιτροπή, αφού άκουσε τις δύο πλευρές και εξέτασε τις καταθέσεις των μαρτύρων, έκρινε ομόφωνα ότι ο Δημήτρης Κυτέας παραβίασε το άρθρο 41 του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ επιδεικνύοντας συμπεριφορά αντίθετη προς τις αρχές του Ολυμπισμού, του Αθλητισμού και του Φιλάθλου Πνεύματος και τους Κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της IAAF και του επέβαλλε την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για εξi (6) μήνες. Λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών υπό τις οποίες ετελέσθη το παράπτωμα, της ιδιότητος των εμπλεκομένων και του γεγονότος ότι ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής και με το υπόμνημά του ο Δημήτρης Κυτέας εδήλωσε ότι εκτιμά και σέβεται τον αθλητή Εμμ. Καραλή, η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσης ποινής επί τρία (3) έτη, κατά την διάρκεια των οποίων αν ο τιμωρούμενος υποπέσει εκ νέου σε παράπτωμα, θα εκτίσει και την ποινή αυτή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του, το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ έχει την δυνατότητα μόνο να επικυρώσει ή να επαυξήσει τις ποινές που επιβάλλει η Δικαστική Επιτροπή.

Έτσι, μετά από ενδελεχή συζήτηση το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να επαυξήσει την ποινή σε ένα (1) έτος με αναστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον Κυτέα και τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Καραλή
Ο Καραλής κατήγγειλε τον Κυτέα στον ΣΕΓΑΣ για ρατσιστική συμπεριφορά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ