ΣΤΙΒΟΣ

Ημερίδα των ρεκόρ στον Άγιο Κοσμά!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ EUROKINISSI

Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων από τον Γιάννη Γρανιτσιώτη στα 60μ. στην ημερίδα στίβου στον Άγιο Κοσμά. Πανελλήνιο ρεκόρ από την Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν Κορασίδων, ντεμπούτο με ρεκόρ για τον Τριβυζά.

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης κατάφερε το καλοκαίρι να δείξει το ταλέντο και την ικανότητα τους στους δρόμους ταχύτητας, σημειώνοντας σπουδαίες επιδόσεις. Χθες (20/1), στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά, στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία Κ18 κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη ρεκόρ.

Ο αθλητής τερμάτισε τα 60 μ. σε 6.90 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων, που ήταν 6.91 και ανήκε στον του Στέφανο Μπαρούτσα από τις 20 Φεβρουαρίου του 2004. Ο Γρανιτσιώτης είχε ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. 7.09, ενώ το καλοκαίρι έτρεξε τα 100 μ. σε 10.83 και τα 150 μ. σε 16.37.

Πανελλήνιο ρεκόρ από την Καρύδη στο τριπλούν Κορασίδων

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξαν πως είναι οι αθλητές μας, αφού μετά τον Γιάννη Γρανιτσιώτη στα 60 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά και τον Οδυσσέα Μουζενίδη στη σφαιροβολία, στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης, άλλο ένα πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε, αυτή τη φορά από την Σπυριδούλα Καρύδη.

Η αθλήτρια από την Κέρκυρα "προσγειώθηκε" στα 12,50 μ. στο τριπλούν και σημείωσε ρεκόρ στην κατηγορία Κ18, στη διάρκεια των αγώνων στον Άγιο Κοσμά. Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη, από φέτος ασχολείται αποκλειστικά με το τριπλούν - μέχρι πέρυσι έκανε 100 μ. και μήκος - και φαίνεται πως θα κυνηγήσει καλές επιδόσεις. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ κατείχε η Ζωή Μπαλαμούτη με 12.47 μ., από τις 19/2/2017.

Ντεμπούτο με ρεκόρ για τον Τριβυζά

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς πέτυχε τον πρώτο του στόχο και αυτός δεν ήταν άλλος, από το να ξεκινήσει τη χρονιά με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασίαδη αγωνίστηκε στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά τερμάτισε τα 60 μ. σε 6.68 και άφησε στην ιστορία το 6.71, που είχε από πέρυσι.

Παράλληλα έδειξε πως στις επόμενες εμφανίσεις του θα είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Στόχος του αθλητή είναι η διάκριση το καλοκαίρι στα 200 μ. και η συμμετοχή στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο Τριβυζάς θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 31 του μηνός στη Ρέιμς κι έπειτα θα τρέξει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εκεί όπου αναμένεται να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στην ίδια απόσταση, ο Σωτήρης Γκαραγκάνης σημείωσε 6.96, μία εβδομάδα από το 6.93 στην πρώτη ημερίδα της χρονιάς.

Βελτιωμένος σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, που βρήκε το ρυθμό του και μαζί ένα νέο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ήταν νικητής στο μήκος με 7,60 μ., επίδοση καλύτερη από το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό και αρκετά κοντά στο 7,74 μ., που έχει στον κλειστό. Ο 18χρονος σημείωσε την επίδοση στην τέταρτη και τελευταία του προσπάθεια στον αγώνα και έδειξε πως σύντομα θα κυνηγήσει καλύτερες επιδόσεις. Δεύτερος με 7,31 μ. ήταν ο Νίκος Καψής.

Στα 60 μ. των γυναικών η Κατερίνα Σαρρή ήταν νικήτρια με 7.73, ενώ στα 150 μ. κορασίδων ξεχώρισε η Λυδία Κριμίτσα που σημείωσε 18.88. Στο επί κοντώ, η Κατερίνα Βαγενά πέρασε τα 4,10 μ. και επικράτησε, ενώ στους Άνδρες ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος τα 5,20 μ., όσο και ο δεύτερος του σημερινού αγώνα, Πέτρος Χατζίου. Ο παίδας Αντώνης Σάντας, για δεύτερη εβδομάδα ανέβηκε πάνω από τα 4,80 μέτρα.

Εξάλλου σπουδαία επίδοση σημείωσε στα 150 μ., στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος η Ειρήνη Μινοπούλου. Η 15χρονη αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας διένυσε την απόσταση σε 18.56 και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ