ΣΤΙΒΟΣ

Η Στεφανίδη υποψήφια για κορυφαία της χρονιάς από την IAAF

Greece's Ekaterini Stefanidi blows a kiss during the ceremony after she was awarded the gold medal for the women's pole vault final during the World Athletics Championships in London Monday, Aug. 7, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Στεφανίδη (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η IAAF ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών, που διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου για το 2017 σε Άνδρες και Γυναίκες και υπάρχει και το όνομα της Κατερίνας Στεφανίδη. Στις 24/11 θα γνωστοποιηθούν τα ονόματα των νικητών.

Η IAAF ανακοίνωσε σήμερα (2/10) τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών, που διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου για το 2017 σε Άνδρες και Γυναίκες και ανάμεσα σε αυτά είναι και της Κατερίνας Στεφανίδη.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου και νικήτρια στο επί κοντώ στα Diamond League, η οποία υποστηρίζεται από την Stoiximan σε όλη την προσπάθεια, έκανε καταπληκτική χρονιά και δικαίως είναι ανάμεσα στις 10 που επιλέχθηκαν για τη διαδικασία.

Οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίζουν έως τις 16 του μηνός μέσα από τα social media της IAAF, καθώς η συμμετοχή τους θα επηρεάσει το 25% του αποτελέσματος. Το άλλο 25% θα είναι ψήφοι των μελών της οικογένειας της IAAF, ενώ το 50% αφορά στην απόφαση του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο νικητής και η νικήτρια θα ανακοινωθούν στο Γκαλά της IAAF στο Μονακό στις 24 Νοεμβρίου. Στις 14 Οκτωβρίου θα γίνει η αντίστοιχη γιορτή της ΕΑΑ εκεί όπου η Ελληνίδα είναι φαβορί για κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη.

Οι υποψηφιότητες:

Γυναίκες

Αγιάνα (Αιθιοπία 5.000 μ./10.000 μ.)

Λασιτσκένε (Ρωσία/Υψος)

Ομπιρι (Κένυα-5.000 μ.)

Πίρσον (Αυστραλία - 100 μ. εμπ.)

Πέρκοβιτς (Κροατία- δισκοβολία)

Ρις (ΗΠΑ- μήκος)

Σεμένια (Ν. Αφρική- 800 μ.)

Στεφανίδη (Ελλάδα- επί κοντώ)

Τιάμ (Β΄ελγιο- 7αθλο)

Βλόνταρτσικ (Πολωνία - σφυροβολία)

Ανδρες

Mπαρσίμ (Κατάρ– ύψος)

Φάιντεκ (Πολωνία– σφυροβολία)

Φάρα (Βρετανία– 5.000 μ./10.000μ.)

Κέντριξ (ΗΠΑ – επί κοντώ)

Μάνανγκοϊ (Κένυα – 1.500 μ.)

Μανιόνγκα (Ν. Αφρική- μήκος)

Μακλάουντ (Τζαμάικα – 110 μ. εμπ.)

Τέιλορ (ΗΠΑ – τριπλούν)

Νίκερκ (Ν. Αφρική- 400 μ.)

Βέτερ (Γερμανία – ακοντισμός)

AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ