ΣΤΙΒΟΣ

Γλασκώβη 2019: Χάλκινη η Κυριακοπούλου, 4η η Στεφανίδη

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης, με την Κατερίνα Στεφανίδη να μένει στην τέταρτη θέση.

Την κατάκτηση του πρώτου της μεταλλιού στον κλειστό στίβο πανηγυρίζει η Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία με το έγκυρο άλμα της στα 4.65 κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Στο ίδιο ύψος έμεινε και η Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά ήταν 4η λόγω περισσότερων χαμένων προσπαθειών.

Αυτό είναι συνολικά το 33ο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού στίβου και το τέταρτο συνολικά στη διοργάνωση της Γλασκώβης.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε "ζεστά" για την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία πέρασε τα 4.65 με την τρίτη προσπάθεια κι έμεινε στον τελικό, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τόσο τα 4.45 στα οποία ξεκίνησε τον αγώνα της όσο και τα 4.65.

Το 4.75 δυσκόλεψε πάλι τόσο την Στεφανίδη όσο και την Κυριακοπούλου και αμφότερες έκαναν δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Το συγκεκριμένο ύψος αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Στεφανίδη η οποία έμεινε στα 4.65 και στην τέταρτη θέση μαζί με την Αντζέλικα Μόζερ από την Ελβετία.

Εκεί σταμάτησε και η Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία όμως πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ρωσίδα που αγωνίζεται ως ανεξάρτητη, Αντζέλικα Σιντόροβα ήταν η θριαμβεύτρια παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο με επιτυχημένες προσπάθειες σε τέσσερα ύψη (4.55, 4.75, 4.80, 4.85). Μάλιστα η Σιντόροβα προσπάθησε για ατομικό ρεκόρ έχοντας ήδη κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά απέτυχε σε τρεις περιπτώσεις στα 4.92. Η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο έμεινε στη δεύτερη θέση με επιτυχημένη προσπάθεια στα 4.75.

Η τελική κατάταξη

1. Αντζέλικα Σιντόροβα (Ανεξάρτητη αθλήτρια) 4.85

2. Χόλι Μπράντσο (Μεγάλη Βρετανία ) 4.75

3. Νικόλ Κυριακοπούλου 4.65

4. Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) 4.65

-. Κατερίνα Στεφανίδη 4.65

6. Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσία) 4.65

7. Νινό Γκιγιόν - Ρομαρίν (Γαλλία) 4.65

8. Μικαέλα Μέιερ (Σουηδία) 4.45

Δείτε το video με το άλμα που χάρισε στη Νικόλ Κυριακοπούλου το χάλκινο μετάλλιο.

Photocredits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ