ΣΤΙΒΟΣ

Γλασκώβη 2019: Στον τελικό οι Παπαχρήστου, Μπανιώτης, Σκαρβέλης!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Βούλα Παπαχρήστου προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στη Γλασκώβη. Ο Κώστας Μπανιώτης για τέταρτη φορά στην καριέρα του πέρασε στον τελικό του ύψους, τα κατάφερε και ο Νίκος Σκαρβέλης στη σφαιροβολία.

Η Βούλα Παπαχρήστου έλεγε πριν τον έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκώβη πως στον προκριματικό του αγώνα θέλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Και η αλήθεια είναι πως η έμπειρη αθλήτρια χρειάστηκε μόλις ένα άλμα για να το καταφέρει.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο "προσγειώθηκε" στα 14,28 μ. στο πρώτο και μοναδικό άλμα που εκτέλεσε στον προκριματικό του τριπλούν και έδειξε έτοιμη να κυνηγήσει τη διάκριση στη διοργάνωση. Η Παπαχρήστου από τα δοκιμαστικά έδειξε πως έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος του τραυματισμού αφού τα περάσματα της ήταν ιδιαίτερα καλά.

"Οταν συνέβη το περιστατικό με τον τραυματισμό δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας. Είχαμε πλάνο και δουλέψαμε σωστά. Κάναμε όλα όσα έπρεπε για να διατηρηθούμε σε καλό επίπεδο. Δεν με άγχωνε το γεγονός ότι δεν έχω κάνει αγώνες. Έχω την εμπειρία να διαχειριστώ μια τέτοια κατάσταση. Ο προκριματικός ήταν για εμένα μια γρήγορη διαδικασία. Δεν ήθελα να χάσω ενέργεια και δυνάμεις. Τώρα κυνηγάω το καλύτερο δυνατό στον τελικό της Κυριακής", είπε στη μικτή ζώνη.

Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού έκανε η 36χρονη Ολγα Σαλαντούχα (Ουκρανία), που πέτυχε 14,40 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ της. Εκτός διοργάνωσης έμεινε η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, Γκίρις, που στην τελευταία προπόνηση στη Γλασκώβη τραυματίστηκε.

Οι οκτώ του τελικού:

Σαλαντούχα (Ουκρανία) 14,40 μ.

Κόστα (Πορτογαλία) 14,28 μ.

Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,28 μ.

Πελετέιρο (Ισπανία) 14,15 μ.

Μαμόνα (Πορτογαλία) 14,11 μ.

Ντιάλο (Γαλλία) 14,10 μ.

Μάκελα (Φινλανδία) 14,06 μ.

Κράσουτσκα (Ουκρανία) 13,82 μ.

ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ Ο ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ

Μπορεί το το ύψος των ανδρών να έγινε σε δύο γκρουπ, ωστόσο τα προβλήματα που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι συμμετέχοντες ήταν αρκετά. Ο περιορισμένος αγωνιστικός χώρος, αλλά και οι συνεχόμενες διακοπές του αγώνα εξαιτίας των εκκινήσεων των 400 μ. ταλαιπώρησαν αρκετά τους αθλητές

Παρόλα αυτά, ο Κώστας Μπανιώτης έκανε αυτό που έπρεπε και μπορούσε και με άλμα στα 2,25 μ., προκρίθηκε στον τελικό του ύψους (Σάββατο, 20.00). Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,16 μ., με την τρίτη τα 2,21 μ. και με την δεύτερη τα 2,25 μέτρα. Ο αθλητής στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,28 μ., όσο και το όριο του τελικού, όπου είχε καλή τρίτη προσπάθεια. Το συγκεκριμένο ύψος ξεπέρασε μόνο ο Γερμανός Πριμπίλκο ενώ, οι υπόλοιπες επτά θέσεις συμπληρώθηκαν από τους άλτες που πέρασαν το 2,25 μέτρα.

"Είχα αρκετές δυσκολίες, αφού η φόρα μου είναι μεγάλη και δεν μου έφτανε ο χώρος με αποτέλεσμα να βγαίνω ψηλά στη στροφή και να πατάω καλώδια. Ο τελικός θα είναι εντελώς διαφορετικός και ανοιχτός για όλους. Είμαι καλά και θέλω να το δείξω στον τελικό, διεκδικώντας μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Αυτός που θα είναι πιο ξεκούραστω θα είναι κι αυτός που θα είναι πιο ανταγωνιστικός", είπε ο Μπανιώτης που θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι οκτώ του τελικού:

Πριμπίλκο (Γερμανία) 2,28 μ.

Προτσένκο (Ουκρανία) 2,25 μ.

Μπεντνάρεκ (Λετονία) 2,25 μ.

Μπέικερ (Μ. Βρετανία) 2,25 μ.

Ταμπέρι (Ιταλία) 2,25 μ.

Βέντριχ (Γερμανία) 2,25 μ.

Ιβάνοβ (Βουλγαρία) 2,25 μ.

Μπανιώτης (Ελλάδα) 2,25 μ.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΡΒΕΛΗ

Το χαμόγελο του Νικόλα Σκαρβέλη στη μικτή ζώνη του Emirates Arena επιβεβαίωνε στο έπακρο την ικανοποίηση του για τη σημερινή του παρουσία. Ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας κατάφερε να πραγματοποιήσει την καλύτερη παρουσία του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας και να φτάσει στον τελικό της σφαιροβολίας.

Ο έμπειρος ρίπτης ξεκίνησε τον αγώνα του με βολή στα 19,70 μ., συνέχισε στα 20,34 μ. για να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και να απειλήσει το δικό του εθνικό ρεκόρ και έκλεισε την παρουσία του με 20,30 μέτρα. Ο αθλητής θα επιστρέψει το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Κατάφερα στον αγώνα στόχο της χρονιάς να κάνω την καλύτερη παρουσία μου. Από την αρχή της σεζόν με τον προπονητή μου αυτό είχαμε θέσει ως στόχο. Είναι σημαντικό για εμένα ότι καταφέρνω να κάνω αυτή την εμφάνιση με τα χρώματα της εθνικής. Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, που με επέβλεπε, μου είπε τώρα πάμε για το ρεκόρ. Ελπίζω να το κυνηγήσω στον απογευματινό τελικό", είπε ο Σκαρβέλης, ο οποίος έχει 20,36 μ. από το 2016 και σήμερα πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση του σε κλειστό στίβο. Ο Σκαρβέλης προκρίθηκε με την έβδομη επίδοση, στον βραδινό τελικο (22.25).

Οι οκτώ του τελικού:

Πέζερ (Βοσνία Ερζεγοβίνη) 21,08 μ.

Χάρατικ (Πολωνία) 20,98 μ.

Μπέρτεμς (Λουξεμβούργο) 20,97

Στάνεκ (Τσεχία) 20,90 μ.

Στορλ (Γερμανία) 20,61 μ.

Τόμσεν (Νορβηγία) 20,41 μ.

Σκαρβέλης (Ελλάδα) 20,34 μ.

Μπέλο (Πορτογαλία) 20,31 μ.

ΠΑΛΕΨΕ Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Ειρήνη Βασιλείου στον προκριματικό των 400 μέτρων στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η αθλήτρια μας μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί, ωστόσο τερμάτισε στην 5η θέση της έβδομης και τελευταίας σειράς με 53.66 επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό της 53.39

"Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνιση μου. Τον τελευταίο μήνα, λόγω των καιρικών συνθηκών δεν καταφέραμε να κάνουμε την προπόνηση που θα θέλαμε. Παρόλα αυτά κατάφερα να έρθω εδώ και να τρέξω κοντά στο ρεκόρ μου. Συνεχίζω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο εκεί όπου οι προκλήσεις θα είναι πολλές", είπε η Βασιλείου, που κατέλαβε την 26η θέση στο σύνολο, στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση.

Το επίπεδο του αγώνα ήταν αρκετά καλό με την 16αδα του ημιτελικού να κλείνει με 53.21. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε η Λι Σπρούνγκερ (Ελβετία) με 52.46.

Ο Ανδρέας Δημητράκης εκπροσώπησε τη χώρα μας στα 1.500 μ. των Ανδρών, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάει όσο καλά θα ήθελε. Ο αθλητής μας έτρεξε στη τρίτη σειρά όπου τερμάτισε σε 3.50.94, επίδοση που του έδωσε την όγδοη θέση στη σειρά του και την 22η στο σύνολο. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ κλείστηκε σε μεγάλο μέρος της κούρσας κι έτσι έχασε το ρυθμό του.

"Θεωρητικά η τρίτη κούρσα είναι και η γρηγορότερη. Αυτό που δεν ήθελα να συμβεί ήταν να πάει σε ρυθμό τακτικής, όπως κι έγινε. Θα ήταν λάθος μου και ρίσκο να μπω μπροστά, έτσι έκατσα πίστεψα στις δυνάμεις μου και δεν μπόρεσα να πάρω αυτό που ήθελα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου. Ίσως αν δεν είχε προηγηθεί ο τραυματισμός, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά", είπε ο αθλητής.

Πηγή: segas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ