ΣΤΙΒΟΣ

Φιναλίστ για το βραβείο της αθλήτριας στίβου της χρονιάς στον κόσμο η Στεφανίδη

ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται μεταξύ των τριών φιναλίστ για το βραβείο της Κορυφαίας Αθλήτριας του 2017, όπως ανακοίνωσε η IAAF. Με ποιες θα... κονταροχτυπηθεί για τη σπουδαία διάκριση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται στην τελική τριπλέτα στη διεκδίκηση του βραβείου για την Κορυφαία Αθλήτρια του 2017 από την IAAF.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια είχε επιλεγεί μαζί με ακόμα εννέα αθλήτριες του στίβου στην αρχική λίστα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, η οποία τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι η Στεφανίδη, η Αιθίοπας δρομέας Αλμάζ Αγιάνα (χρυσό στα 10.000μ., αργυρό στα 5.000μ. στο Παγκόσμιο) και η Βελγίδα αθλήτρια του επτάθλου Ναφισάτου Τιάμ (χρυσό στο Παγκόσμιο, χρυσό στο Ευρωπαϊκό κλειστού), θα διεκδικήσουν τον τίτλο της κορυφαίας.

Η ανάδειξη της νικήτριας θα προκύψει μετά από τριπλή ψηφοφορία. Το Συμβούλιο της IAAF και τα μέλη της IAAF ψήφισαν μέσω email, ενώ οι φίλαθλοι ψήφισαν μέσω social media. Η ψηφοφορία του Συμβουλίου αντικατοπτρίζει το 50% του τελικού αποτελέσματος, των μελών της IAAF το 25% και του κοινού το υπόλοιπο 25%.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, σε γκαλά της IAAF.

Τον προηγούμενο μήνα, η Στεφανίδη είχε αναδειχθεί κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια του 2017, μετά από αντίστοιχη ψηφοφορία που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Στους άντρες, η τελική τριάδα απαρτίζεται από τους Μο Φαρά (Μεγάλη Βρετανία), Γουέιντ φαν Νίκερκ (Νότια Αφρική) και Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ).

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ